Antena Meniu Search
x

11 morţi, bilanţul final al tragediei produse de prăbuşirea gheţarului din Alpi. Autorităţile transmit că toate victimele au fost identificate

Poliţia italiană a confirmat sâmbătă moartea a 11 persoane în urma prăbuşirii unui gheţar în Munţii Dolomiţi, un accident pus pe seama temperaturilor crescute, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.07.2022, 15:50

Bilanţul final al victimelor din Alpi
Bilanţul final al victimelor din Alpi - ANSA

"Putem afirma că ne-am făcut foarte rapid treaba şi confirmăm un bilanţ final de 11 decese", a declarat Giampietro Lago, şeful criminaliştilor care au participat la procesul de identificare a cadavrelor.

Bilanţ final în cazul tragediei din Alpi

Echipele de salvare s-au temut că ar fi existat şi o a 12-a victimă, dar acum susţin că nu există motive să creadă că bilanţul acestei tragedii ar putea să mai crească.

În Valea Fassa a fost organizată o zi de doliu în amintirea celor ucişi de avalanşa produsă duminică pe Marmolada, care cu înălţimea de 3.300 de metri este cel mai înalt vârf din Munţii Dolomiţi - un masiv ce face parte din estul Alpilor italieni.

Pe acelaşi subiect

Cea mai mare parte a Italiei a fost afectată de un val de căldură şi oamenii de ştiinţă avertizează că schimbările climatice pot destabiliza gheţarii.

Un bărbat s-a fotografiat cu câteva minute înainte să moară în avalanşa din Alpi

Un alpinist italian în vârstă de 27 de ani şi-a făcut un selfie în care apărea zâmbind, în faţa unui gheţar din Dolimiţi, în Italia, cu câteva minute înainte să moară în avalanşa produsă de prăbuşirea acestuia.

Filippo Bari, care avea un fiu de doar 4 ani, a trimis familiei poza cu mesajul „uite unde sunt”, cu doar 20 de minute înainte ca o bucată uriaşă a gheţarului Marmolada să se rupă, determinând o avalanşă de gheaţă şi stânci, duminică. Cel puţin opt persoane au murit şi cinci persoane sunt încă dispărute, dar speranţele de a-i găsi pe aceştia în viaţă scad din cauza amplorii avalanşei.

Italia a pus colapsul pe seama schimbărilor climatice şi temerile că gheţarul s-ar putea prăbuşi şi mai mult au împiedicat accesul în mare parte a zonei în care se crede că alpiniştii, unii legaţi împreună, sunt îngropaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 11 morţi, bilanţul final al tragediei produse de prăbuşirea gheţarului din Alpi. Autorităţile transmit că toate victimele au fost identificate