Antena Meniu Search
x

2 milioane de cazuri de "febră" în Coreea de Nord. Kim Jong-un primeşte ajutoare din China, după ce a mobilizat armata în lupta cu Covid

Un oficial al guvernului sud coreean a anunțat că trei avioane de transport marfă au zburat în China și înapoi în Coreea de Nord în cursul zilei de luni, asta în timp ce regimul lui Kim Jong-un se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de infectări Covid-19, notează CNN.

de Adrian Popovici

la 19.05.2022, 17:32

Kim Jong-un verifică stocurile de medicamente
Regimul lui Kim Jong-un se confruntă cu 2 milioane de cazuri de "febră" - Profimedia

Avioanele nord-coreene au zburat către Aeroportul Internațional Taoxian din Shenyang din provincia Liaoning. Deși nu se știe exact ce s-a aflat la bordul aeronavelor, trebuie subliniat că acest transport a fost organizat după ce China a anunțat că va ajuta Coreea de Nord să gestioneze focarele în creștere de Covid-19.

Autoritățile de la Phenian au recunoscut în mod oficial primul caz de Covid-19 în cursul săptămânii trecute. Între timp, publicațiile locale vorbesc despre aproximativ două milioane de cazuri despre care spun că ar fi de "febră".

Răspândirea cazurilor de Covid-19 este considerată o urgență națională, Kim Jong-un ordonând mobilizarea armatei pentru pentru implementarea măsurilor de sănătate publică.

Sprijinul Chinei, vital pentru Coreea de Nord

Pe acelaşi subiect

Experții atrag atenția asupra faptului că o creștere a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 ar putea duce la o criză umanitară în țara care și-a închis granițele din ianuarie 2020. După anunțarea primului caz, autoritățile de la Beijing au anunțat că sunt gata să ofere Coreei de Nord ajutorul de care are nevoie. După cum a explicat ministrul de externe al Chinei, între cele două țări există o "bună tradiție a ajutorului reciproc".

O parte din ajutorul oferit de China ar putea veni sub forma dozelor de vaccin anti-Covid, autoritățile de la Beijing distribuind deja câteva milioane de doze în întreaga lume.

În ceea ce privește Coreea de Nord, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că nu a implementat o strategie de vaccinare, lăsându-și în acest fel populația vulnerabilă. Problemele nord-coreenilor sunt accentuate și de faptul că sistemul lor medical nu dispune de materialele și medicamentele necesare pentru a face față unei creșteri rapide a numărului de infectări.

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului atrage atenția asupra faptului că agravarea situației epidemiologice din Coreea de nord ar putea duce la noi abuzuri asupra drepturilor și libertăților nord-coreenilor. Din această cauză, organizațiile internaționale au cerut Națiunilor Unite să convingă regimul de la Phenian să accepte asistența umanitară.

Pe lângă China, Coreea de Nord ar putea primi asistență și din partea sud-coreenilor. Autoritățile de la Seul au transmis că sunt gata să ofere medicamente, echipamente și vaccinuri, dar că nu au primit încă un răspuns pe această temă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » 2 milioane de cazuri de "febră" în Coreea de Nord. Kim Jong-un primeşte ajutoare din China, după ce a mobilizat armata în lupta cu Covid