Antena Meniu Search
x

6 hackeri români au dat iama în conturile bogaților lumii. Au furat 60 de milioane de dolari

Românii au fost arestați în Spania, cu ajutorul americanilor și nemților. Anchetatorii spun că infractorii cibernetici au furat milioane de dolari din conturi aflate în 23 de ţări, într-o singură noapte.

Vezi și

25.000 de euro, câteva sute de lei, peste 1000 de carduri false, laptopuri şi bijuterii! Pare mult, dar reprezintă doar o parte din prada confiscată de poliţiştii spanioli de la românii care locuiau în această casă de lângă Madrid.

Suspecţii au fost capturaţi chiar în momentul în care se pregăteau să dea încă o lovitură.

Hackerii spărgeau bazele de date ale unor companii care se ocupă de tranzacţii bancare, de unde obţineau informaţii despre zeci de mii de conturi. Cu ajutorul acestora, confecţionau carduri false, cu ajutorul cărora furau bani din bancomate. Interesant este că toată operaţiunea era coordonată de un expert în IT din Germania.

Când şeful grupării reuşea să elimine limita de retragere de pe cont, începeau să scoată din bancomate, simultan, cea mai mare sumă disponibilă, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției din Madrid.

Reţeaua avea ramificaţii în toată lumea, iar casa în care locuiau românii reprezenta doar centrul operaţiunilor din Spania.

Pentru capturarea lor, poliţiştii iberici au avut nevoie de ajutorul serviciilor americane, dar şi al omologilor lor din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 6 hackeri români au dat iama în conturile bogaților lumii. Au furat 60 de milioane de dolari