7,4 miliarde de euro strânși la teledonul UE
Lumea s-a unit şi a luat parte la maratonul mondial al donaţiilor organizat de Comisia Europeană. Nu mai puţin de 7,4 miliarde de euro s-au strâns, iar obiectivul era de 7,5.
- Franţa şi Germania s-au alăturat iniţiativei.
- Statele Unite nu au luat parte la teledon.
Banii vor fi folosiţi pentru găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului. Aproximativ 40 de ţări, dar şi artişti printre care Madonna au răspuns iniţiativei.
Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene: Toţi aceşti bani vor ajuta la o cooperare globală şi vor crea ceva unic. Aceasta este puterea unităţii şi a umanităţii. Le mulţumesc guvernelor din toată lumea pentru că au contribuit cu fonduri şi angajamente.
Conferinţa donatorilor susţinută online chiar de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a început ieri prin anunţarea unui miliard de euro, chiar din partea blocului comunitar. Franţa şi Germania s-au alăturat imediat după deschiderea maratonului.
Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Sunt încrezător că Statele Unite se vor alătura. Ele sunt desigur pe margine. În niciun caz nu compromite dezvoltarea sau încetinește inițiativa noastră, dar continuăm dialogul.
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
- Șapte oameni au murit în urma tornadelor care au devastat SUA în ultimele zile. Mai multe state americane au...
- Macron cere suspendarea investiţiilor în SUA după tarifele vamale impuse de Trump
- Cine sunt "câștigătorii" din Europa după războiul comercial declanșat de Donald Trump
Statele Unite nu au luat parte la teledonul organizat de Uniunea Europeană şi iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu toate că preşedintele Franţei era încrezător că se vor alătura.
Din întreaga sumă, 4,4 miliarde de dolari merg la dezvoltarea vaccinului, aproximativ 2 miliarde de dolari vor fi pentru căutarea unui tratament și 1,6 miliarde de dolari pentru producerea de teste.
Eforturile de strângere de fonduri vor continua, însă. Autorităţile susţin că pentru a stopa pandemia este nevoie de mai mulţi bani.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰