Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A fost difuzată partea a doua a documentarului "Vin românii!"

"Vin românii", partea a doua a documentarului controversat despre conaţionalii din Regat, a fost difuzat aseară. O oră de poveşti cu, şi despre români

de Redactia Observator

la 25.02.2015 , 13:57

"Vin românii", partea a doua a documentarului controversat despre conaţionalii din Regat, a fost difuzat aseară. O oră de poveşti cu, şi despre români

Însă de această dată, în centrul atenţiei nu au mai fost doar romii care trăiesc pe străzi ci şi oameni din alte categorii sociale. Mihaela e o româncă din Constanţa care ajunge în Regat şi munceşte asistentă medicală.

Prima parte a documentarului a fost intens criticată pentru că distorsionează realitatea şi proteste ale comunităţii româneşti au avut loc chiar weekendul trecut în Marea Britanie.

Vezi și

După ce primul episod a stârnit reacţii dure Campania de denigrare a românilor condusă de liderul partidului anti european Ukip, Nigel Farage, e atât vehementă încât nu ţine cont de nicio cifră oficială a românilor condamnaţi în Regat. Dar documentarul "Vin Românii", partea a doua, difuzat aseară, începe cu o statistică clară în favoarea românilor.

În plus, episodul de aseară din documentarul controversat conţine şi poveşti ale unor oameni din clasa de mijloc românească. Oameni care îşi fac un rost în Marea Britanie. De exemplu, Mihaela, din Constanţa. Mihalea a prins un contract ca asistentă medicală. Pentru că în Regat poate câştiga şi de 10 ori mai mult ca în România, românca îşi ia la revedere de la soţ, mamă şi fiică. După o lună însă, se acomodează şi gândul salariului superior celui din România îi mai alină dorul de casă.

Următorul episod din documentarul "Vin Românii" va fi difuzat marţea viitoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » A fost difuzată partea a doua a documentarului "Vin românii!"