Antena Meniu Search
x

"A fost îngrozitor". Un pilot a murit în timpul zborului, după ce i s-a făcut rău. La bord se aflau aproape 300 de pasageri

Un pilot a murit, după ce i s-a făcut rău în baia avionului, într-o cursă din Miami spre Chile. La bord se aflau 271 de pasageri, scrie The Independent

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 14:27

Vezi și

Căpitanului Ivan Andaur i s-a făcut rău în timpul zborului, iar personalul de la bord l-a descoperit incoştient în baie. În ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul, cu o experienţă de peste 25 de ani de zbor, nu a mai putut fi salvat. 

Zborul LA505, operat pe un Boeing 787-9 Dreamliner, a decolat din Miami, luni, la ora locală 10:11 pm. În momentul tragediei, la bord se mai afla şi un căpitan secund. Aeronava a aterizat de urgenţă pe aeroportul internaţional Tocumen din Panama, însă medicii chemaţi de urgenţă nu au mai putut face nimic pentru Andaur, care suferise un infarct. 

"LATAM Airlines anunţă că zborul LA505, pe ruta Miami-Santiago, a aterizat de urgenţă pe aeroportul internaţional Tocumen din Panama din cauza unei urgenţe medicale survenite în cazul unuia dintre cei trei membri ai echipajului de comandă. Cân avionul a aterizat, medicii au efectuat manevre de resuscitare, însă pilotul, din nefericire, a decedat", au transmis reprezentanţii companiei. 

"Suntem extrem de îndureraţi şi transmitem sincere condoleanţe familiei angajatului nostru. Suntem extrem de recunoscători pentru cei 25 de ani în care Ivan Andaur şi-a adus contribuţia în companie, un căpitan care s-a făcut remarcat prin devotamentul său, dedicare şi profesionalism. În timpul zborului, protocolul de siguranţă a fost asigurat de ceilalţi membri ai echipajului de comandă". Potrivit New York Post, căpitanul Andaur avea 56 de ani. 

Pe acelaşi subiect

Mărturia unui pasager

După 40 de minute de la decolare, un membru al echipajului de zbor a întrebat dacă există vreun medic la bord, povesteşte un pasager. "Nu ştiam ce s-a întâmplat". Acesta îşi aminteşte că o stewardesă a întrebat dacă cineva are dispozitive pentru insulină, scrie Cadena 3.

Câteva minute mai târziu, toţi cei aflaţi la bord au fost informaţi că avionul va ateriza de urgenţă pe aeroportul internaţional Tocumen din Panama, din cauza unei urgenţe medicale. "Când am ajuns, ne-au cerut să evacuăm avionul deoarece situaţia s-a înrăutăţit. Am coborât din avion la ora 1, apoi am fost conduşi la hoteluri. Experienţa a fost îngrozitoare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "A fost îngrozitor". Un pilot a murit în timpul zborului, după ce i s-a făcut rău. La bord se aflau aproape 300 de pasageri