Antena Meniu Search
x

A murit Issey Miyake, designerul care-l îmbrăca pe Steve Jobs. A trăit 84 de ani, marcat de atacul de la Hiroshima

Creatorul de modă japonez Issey Miyake, cu o carieră de mai bine de jumătate de secol, care nu a respectat convenţiile şi care s-a impus la nivel global ca inventator şi artist, a murit la vârsta de 84 de ani, a declarat pentru AFP o angajată a biroului său din Tokyo.

de Redactia Observator

la 09.08.2022, 16:11

Creatorul de modă Issey Miyake a murit la 84 de ani
Creatorul de modă Issey Miyake a murit la 84 de ani - Profimedia

Creatorul de modă japonez Issey Miyake "a murit în seara zilei de 5 august", a spus o angajată a biroului său din Tokyo, la telefon, refuzând să i se dezvăluie identitatea şi fără a oferi mai multe detalii despre moartea lui.

Cine a fost Issey Miyake. A murit la 84 de ani

Născut pe 22 aprilie 1938, la Hiroshima (vestul Japoniei), Issey Miyake avea şapte ani la 6 august 1945 când Statele Unite au lansat prima bombă atomică din istorie în oraşul său natal, ucigând 140.000 de oameni. A supravieţuit, dar mama lui a murit trei ani mai târziu din cauza radiaţiilor.

Imediat ce a absolvit Universitatea de Arte Plastice Tama din Tokyo s-a mutat la Paris în 1965 şi a studiat la şcoala Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Issey Miyake şi-a impus stilul în întreaga lume folosind materiale nemaivăzute în modă până atunci, relatează news.ro.

Pe acelaşi subiect

Preferind să se definească mai degrabă ca "producător de îmbrăcăminte" decât ca stilist, a făcut parte din valul de tineri designeri japonezi care au reîmproaspătat stilul haute couture parizian din anii 1970.

Creatorul de modă din spatele celebrelor pulovere purtate de Steve Jobs

Este cunoscut în special pentru că a realizat haine dintr-o singură bucată de material („A-POC, A Piece Of Cloth”), fără cusături, optimizând astfel mişcarea, fluiditatea şi confortul. Linia sa „Pleats Please” a perfecţionat tehnica plisării. 

Lansată din 2010, linia sa de genţi geometrice şi în relief „Bao Bao” şi-a întărit şi mai mult aura. Issey Miyake a fost, de asemenea, furnizorul oficial al faimoaselor pulovere negre cu guler pentru Steve Jobs, co-fondatorul şi fostul şef al Apple.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A murit Issey Miyake, designerul care-l îmbrăca pe Steve Jobs. A trăit 84 de ani, marcat de atacul de la Hiroshima