Antena Meniu Search
x

Abolirea pedepsei cu moartea, votată de către parlamentarii din statul Virginia

Parlamentarii din Virginia au votat pentru abolirea pedepsei cu moartea. Acesta este un indicator semnificativ pe fondul scăderii sprijinului în favoarea acestei practici în SUA.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 05.02.2021, 21:34

Camera Delegaţilor, cu majoritate democrată, a votat 57-41
Parlamentarii din Virginia au votat pentru abolirea pedepsei cu moartea - Profimedia Images
  • Statul Virginia a făcut un pas decisiv pentru abolirea pedepsei cu moartea
  • Camera Delegaţilor, cu majoritate democrată, a votat 57-41

Parlamentarii din Virginia au votat, vineri, pentru abolirea pedepsei cu moartea. Camera Delegaţilor, cu majoritate democrată, a votat 57-41 pentru a se pune capăt acestei practici. 

Senatul a adoptat proiectul de lege în cursul săptămânii şi guvernatorul democrat Ralph Northam a spus că va semna abrogarea legii. 

Virginia este statul cu 1.390 de execuţii din 1608, cele mai multe din SUA, şi cu 68 mai multe decât Texasul. Ultima execuţie în Virginia a avut loc în 2017. Sprijinul public pentru pedeapsa capitală a scăzut în Statele Unite. Potrivit unor studii, sprijinul a scăzut de la 80% în 1990 la 55% în 2020, specifică news.ro. 

Doi bărbaţi din Virginia urmează să fie executaţi, între care Thomas Porter, care a fost condamnat pentru că a ucis un poliţist în 2005. 

Execuţiile prizonierilor în timpul mandatului lui Donald Trump

Fostul preşedinte Donald Trump a reluat execuţiile prizonierilor vara trecută, după 17 ani. Doar trei bărbaţi fuseseră executaţi de guvernul federal începând din 1963 până când această practică a fost reluată anul trecut sub conducerea fostului preşedinte. În 2020, în închisorile federale au fost executaţi 13 condamnaţi, pentru prima dată mai mulţi decât în toate închisorile din cele 50 de state la un loc. 

Preşedintele actual al Statelor Unite Joe Biden a promis că va elimina pedeapsa capitală la nivel federal. Democraţii din Congres i-au cerut sprijinul pentru depunerea unor proiecte de lege în acest sens. 

Majoritatea ţărilor au abolit pedeapsa cu moartea şi Naţiunile Unite continuă să solicite eliminarea ei la nivel mondial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Abolirea pedepsei cu moartea, votată de către parlamentarii din statul Virginia