Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Grav accident feroviar în Spania. 45 de pasageri au fost răniţi, după ce un tren a lovit sistemele de oprire dintr-o gară

Mecanicul nu a putut frâna la timp, iar personalul a lovit tampoanele de oprire.

de Redactia Observator

la 23.12.2017 , 11:46

Panica s-a instalat în momentul în care trenul intra în gara Alcala de Henares, situată la 40 de kilometri de capitala Spaniei. Mecanicul nu a putut frâna la timp, iar personalul a lovit tampoanele de oprire.

În urma impactului, patru pasageri au fost grav răniţi şi se află acum sub supraveghere medicală. Starea lor de sănătate este stabilă.

Panica s-a instalat în momentul în care trenul intra în gara Alcala de Henares, situată la 40 de kilometri de capitala Spaniei. Mecanicul nu a putut frâna la timp, iar personalul a lovit tampoanele de oprire. În urma impactului, patru pasageri au fost grav  răniţi şi se află acum sub supraveghere medicală. Starea lor de sănătate este stabilă.  

Vezi și

Javier Rodriguez, primarul oraşului Alcala de Henares: "Trenul a intrat cu viteză redusă în gară. S-a confirmt că circula cu cinci kilometri pe oră, dar în ultimul moment s-a produs accidentul în timp ce oamenii stăteau în picioare în trenul supraetajat. Cei mai mulţi dintre răniţi s-au lovit atunci când au coborât de la etajul superior la cel inferior."

Cele mai multe victime au scăpat cu leziuni uşoare şi nu au avut nevoie de spitalizare. 

Printre răniţi, sunt şi nouă români. Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Român de Externe, unul dintre aceştia a ajuns la spital. Din fericire, românul e în afara oricărui pericol.

Luis Pardillos, directorul serviciului de ambulanţă: "A trebuit să avem grijă de mulţi pacienţi care au suferit de stres şi anxietate, dar şi de cei cu contuzii. Acei pacienţi se aflau pe scări, pregătiţi să iasă din tren. Multe dintre patologii au fost traumele şi crizele de anxietate."

Compania feroviară RENFE a precizat că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Grav accident feroviar în Spania. 45 de pasageri au fost răniţi, după ce un tren a lovit sistemele de oprire dintr-o gară