Antena Meniu Search
x

Actorul englez Paul Ritter, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter și Cernobîl, a murit la 54 de ani

Actorul englez de teatru şi film Paul Ritter, cunoscut din lungmetraje precum „Quantum of Solace” şi „Harry Potter and the Half-Blood Prince” sau miniseria HBO ”Cernobîl” a murit din cauza unei tumori cerebrale la 54 de ani, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 06.04.2021 , 15:32

Actorul englez Paul Ritter, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter și Cernobîl, a murit la 54 de ani
Paul Ritter în miniseria Cernobîl - Hepta

Născut pe 5 martie 1966, în Kent, Paul Ritter şi-a început cariera în teatru în ultimul deceniu al secolului trecut. A jucat pentru National Theatre în spectacole precum „The Royal Hunt of the Sun”, „All My Sons”, „Coram Boy”, „The Hot-House”, „The Curious Incident of the Dog in the Night- time” şi, mai recent, a fost John Major în „The Audience”.

Pentru Royal Shakespeare Company, a avut roluri în montări ca „Troilus and Cressida” şi „The White Devil”. În 2009, a jucat alături de Amanda Root, Jessica Hynes şi Stephen Mangan în „The Norman Conquests” a Old Vic interpretată pe Broadway, pentru care a fost nominalizat la premiile Tony.

A jucat în numeroase producţii de televiziune, printre care „Chernobîl” şi „Catherine the Great”, iar în ultimii zece ani a dat viaţă personajului Martin Goodman în comedia „Friday Night Dinner” a Channel 4, potrivit news.ro.

Articolul continuă după reclamă

Între lungmetrajele în care a jucat se numără „The Libertine”, „Hannibal Rising”, „Quantum of Solace” şi „Harry Potter and the Half-Blood Prince”. Paul Ritter a murit în seara de 5 aprilie, a anunţat într-un comunicat agentul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi simţit vreodată epuizat din cauza termenelor limită impuse la serviciu?
Observator » Stiri externe » Actorul englez Paul Ritter, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter și Cernobîl, a murit la 54 de ani