Antena Meniu Search
x

Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin l-a ţinut pe Emmanuel Macron la masa de 6 metri, la Kremlin

Președintele francez Emmanuel Macron a refuzat cererea Kremlinului de a face un test rusesc pentru COVID-19, înainte de întrevederea cu liderul rus. Prin urmare, a fost ținut la distanță, au declarat pentru Reuters două surse din anturajul preşedintelui francez. Inițial, presa a speculat că ar fi vorba de un gest de intimidare.

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 09:37

Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin l-a ţinut pe Emmanuel Macron la masa de 6 metri, la Kremlin
Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin l-a ţinut pe Emmanuel Macron la masa de 6 metri, la Kremlin - Profimedia Images

Potrivit surselor citate, "condiţiile de protocol care ar fi permis o întâlnire între cei doi şefi de stat cu o distanţă mai mică între ei (...) nu au fost nici acceptabile, nici compatibile cu problemele aflate pe agenda" liderului francez.

Imaginile cu masa enormă la care cei doi preşedinţi şi-au desfăşurat întrevederea au atras atenţia, cu toate că a fost vorba despre aceeaşi masă la care Putin a primit şi alţi lideri, notează EFE.

Surse franceze nu au dorit să confirme dacă, aşa cum au relatat unele mass-media, refuzul lui Macron de a face un test PCR are legătură cu faptul că el nu doreşte ca Rusia să intre în posesia ADN-ului său, scrie Agerpres.

Aceleaşi mijloace de comunicare în masă au menţionat că Emmanuel Macron s-a supus unui test PCR înainte de a pleca spre Rusia şi unui test antigen odată ajuns în această ţară, însă ambele au fost efectuate de personal medical francez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin l-a ţinut pe Emmanuel Macron la masa de 6 metri, la Kremlin