Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin: Vreți ca Franţa să se lupte cu Rusia?

Opțiunea deschisă pentru Ucraina de a intra în NATO riscă războiul în Europa, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit Euobserver

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 10:52

Vladimir Putin, președintele Rusiei
Vladimir Putin, președintele Rusiei - Profimedia Images

Ucraina și NATO „au crezut” că peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, este ucraineană. Iar dacă Ucraina va intra în NATO, atunci Alianța ar fi obligată să recucerească Crimeea, în temeiul articolului 5, le-a transmis liderul de la Kremlin jurnaliștilor francezi.  

„Imaginați-vă că Ucraina este membră NATO. Asta înseamnă că va exista o confruntare militară între Rusia și NATO. Vreți să vă luptați cu Rusia? Întrebați-vă cititorii, urmăritorii, utilizatorii de internet: vreți ca Franța să intre în război cu Rusia?”, a declarat Putin, în timpul conferinței de presă. 

Președintele Franței a călătorit la Moscova pentru discuţii pe fondul unei confruntări Est-Vest din cauza unei mobilizări militare ruseşti în apropierea Ucrainei şi a unei campanii a Kremlinului pentru "garanţii" de securitate din partea Washingtonului, care ar include o oprire a extinderii NATO.

Într-o conferinţă de presă comună după discuţii, Putin a declarat că o serie de idei ale lui Macron privind securitatea sunt realiste şi că cei doi vor discuta din nou după ce Macron va călători la Kiev pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin: Vreți ca Franţa să se lupte cu Rusia?