Video Pacienții decedați de Covid au ajuns să fie incinerați în crematorii improvizate comune, în India
Coşmar fără sfârşit în India. Ţara doboară record după record de infectări şi morţi după ce a fost lovită de un val agresiv de COVID-19 cu o nouă tulpină. Cu spitalele în colaps şi o lipsă dramatică de oxigen şi de medicamente, ţara depinde acum de ajutorul venit din exterior. Uniunea Europeană, Statele Unite şi Marea Britanie au trimis echipamente, vaccinuri şi oxigen.
- Pacienții decedați de Covid au ajuns să fie incinerați în crematorii improvizate comune, în India
Este imaginea sumbră care descrie realitatea neagră din India. 24 de ore din 24, incinerările se ţin lanţ. În crematorii, dar şi în structuri improvizate, în parcuri sau chiar parcări. Din New Delhi până în capitala comercială a tării, Mumbai, şi în zonele izolate, a doua cea mai populată ţară din lume trăieşte zile dramatice.
În ultimele 24 de ore numărul infectaţilor a scăzut uşor până la la 320 de mii, după un record absolut de 350 de mii înregistrat cu o zi înainte. Al cincilea în tot atâtea zile.
Tedros Ghebreyesus, director OMS: Situaţia din India este puţin spus sfâşietoare!
Spitalele sunt aproape de colaps
- Criză COVID în India. S-a cerut ajutorul armatei, tren cu 70 de tone de oxigen trimis spre capitala Delhi
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
- Șapte oameni au murit în urma tornadelor care au devastat SUA în ultimele zile. Mai multe state americane au...
- Macron cere suspendarea investiţiilor în SUA după tarifele vamale impuse de Trump
Contagiozitatea extremă a celui de-al doilea val al pandemiei este dublată de lipsurile sistemului medical. Spitalele sunt supraaglomerate, iar bolnavii vin unul după altul. Cu maşina, în tuktuk sau chiar aduşi în spate de rude şi prieteni.
Ca să îi îngrijească, trenuri întregi au fost transformate în spitale de campanie. Lipsa medicamentelor şi mai ales a oxigenului face, însă, situaţia, imposibil de gestionat. O butelie costă 1.300 de dolari.
Dr Piush Girdar, medic ATI New Delhi: Primesc 50 de telefoane pe zi. Ori sunt întrebat de paturi Iibere, ori de butelii goale, ori de medicamente. Nu avem nimic şi oamenii mor!
Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite şi chiar vecinul neprietenos, Pakistan au anunţat că vor trimite medicamente, vaccinuri şi echipamente de protecţie. Germania, Belgia, Marea Britanie, Elveţia, Statele Unite sau Australia au raportat deja cazuri de infectare cu tulpina indiană, cu dublă mutaţie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰