Antena Meniu Search
x

Video Pacienții decedați de Covid au ajuns să fie incinerați în crematorii improvizate comune, în India

Coşmar fără sfârşit în India. Ţara doboară record după record de infectări şi morţi după ce a fost lovită de un val agresiv de COVID-19 cu o nouă tulpină. Cu spitalele în colaps şi o lipsă dramatică de oxigen şi de medicamente, ţara depinde acum de ajutorul venit din exterior. Uniunea Europeană, Statele Unite şi Marea Britanie au trimis echipamente, vaccinuri şi oxigen.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 27.04.2021, 21:48

Vezi și
  • Pacienții decedați de Covid au ajuns să fie incinerați în crematorii improvizate comune, în India

Este imaginea sumbră care descrie realitatea neagră din India. 24 de ore din 24, incinerările se ţin lanţ. În crematorii, dar şi în structuri improvizate, în parcuri sau chiar parcări. Din New Delhi până în capitala comercială a tării, Mumbai, şi în zonele izolate, a doua cea mai populată ţară din lume trăieşte zile dramatice.

În ultimele 24 de ore numărul infectaţilor a scăzut uşor până la la 320 de mii, după un record absolut de 350 de mii înregistrat cu o zi înainte. Al cincilea în tot atâtea zile.

Tedros Ghebreyesus, director OMS: Situaţia din India este puţin spus sfâşietoare!

Spitalele sunt aproape de colaps

Pe acelaşi subiect

Contagiozitatea extremă a celui de-al doilea val al pandemiei este dublată de lipsurile sistemului medical. Spitalele sunt supraaglomerate, iar bolnavii vin unul după altul. Cu maşina, în tuktuk sau chiar aduşi în spate de rude şi prieteni. 

Ca să îi îngrijească, trenuri întregi au fost transformate în spitale de campanie. Lipsa medicamentelor şi mai ales a oxigenului face, însă, situaţia, imposibil de gestionat. O butelie costă 1.300 de dolari. 

Dr Piush Girdar, medic ATI New Delhi: Primesc 50 de telefoane pe zi. Ori sunt întrebat de paturi Iibere, ori de butelii goale, ori de medicamente. Nu avem nimic şi oamenii mor!

Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite şi chiar vecinul neprietenos, Pakistan au anunţat că vor trimite medicamente, vaccinuri şi echipamente de protecţie. Germania, Belgia, Marea Britanie, Elveţia, Statele Unite sau Australia au raportat deja cazuri de infectare cu tulpina indiană, cu dublă mutaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Pacienții decedați de Covid au ajuns să fie incinerați în crematorii improvizate comune, în India