Antena Meniu Search
x

ALERTĂ în Coreea de Nord! IMAGINI INCREDIBILE surprinse din satelit, la baza unde Phenianul testează RACHETE NUCLEARE

Coreea de Nord a efectuat în ultima perioadă mai multe teste cu rachete balistice, tensiunile la nivel politic între SUA şi Phenian fiind la cel mai înalt nivel.

Coreea de Nord a efectuat în ultima perioadă mai multe teste cu rachete balistice, tensiunile la nivel politic între SUA şi Phenian fiind la cel mai înalt nivel.

Noi imagini satelitare îi îngrijorează şi mai mult pe oficialii americani, experții militari fiind surprinşi să vadă că programul nuclear al Phenianului se dezvoltă mai rapid decât se credea.

Mai mult decaât atât, potrivit specialiştilor, imaginile surprinse deasupra Coreii de Nord arată că Phenianul ar putea fi capabilă să lanseze, cât de curând, rachete care să atingă ţinte din Alaska sau Hawaii.

Firma privată Planet, care a cumpărat de la Google serviciul Google Earth, a oferit imaginile satelitare susţinând că aceste fotografii demonstrează că liderul Kim Jong-un ar putea testa Hwasong-12, racheta capabilă să ajungă la peste 4000 de kilometri de la locul lansării.

Astăzi, sistemul american antirachetă THAAD, amplasat în Coreea de Sud, a detectat racheta lansată duminică din Coreea de Nord.

Ministrul sud-coreean al apărării, Han Min-koo, a anunţat că programul nord-coreean de înarmare cu rachete progresează mai rapid decât se aștepta.

După o primă declarație în care condamna ferm regimul de la Phenian pentru continuarea testelor nucleare și cu rachete, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit marți, cu ușile închise, pentru a dezbate noi sancțiuni de aplicat Coreei de Nord.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a declarat presei că SUA și China colaborează la pregătirea unui proiect de rezoluție în acest sens.

Tot astăzi, preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a avertizat că există o posibilitate ridicată de izbucnire a unui conflict cu regimul nord-coreean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » ALERTĂ în Coreea de Nord! IMAGINI INCREDIBILE surprinse din satelit, la baza unde Phenianul testează RACHETE NUCLEARE