Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă de atac terorist sau sabotaj la o bază NATO din Germania. Nivelul de securitate a fost ridicat

O bază NATO din vestul Germaniei și-a sporit securitatea, ca măsură de precauție, și și-a ridicat gradul de alertă la un nivel care sugerează o posibilă amenințare terorist sau un act de sabotaj

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 12:32

Alertă de atac terorist sau sabotaj la o bază NATO din Germania. Nivelul de securitate a fost ridicat
Alertă de atac terorist sau sabotaj la o bază NATO din Germania. Nivelul de securitate a fost ridicat - Profimedia

NATO a crescut nivelul de securitate la baza sa aeriană din Geilenkirchen, în vestul Germaniei, din cauza unei "potenţiale ameninţări", a anunţat baza într-un comunicat difuzat în noaptea de joi spre vineri pe contul său de pe platforma X, relatează AFP.

Nivel de securitate crescut la o bază NATO din Germania

Decizia a fost luată "pe baza unor date de la serviciile de informaţii", a indicat sursa citată, fără a da alte detalii. Toţi angajaţii "neesenţiali au fost trimişi acasă ca măsură de precauţie". "Securitatea personalului nostru este prioritatea noastră absolută. Operaţiunile continuă aşa cum era prevăzut", se arată în comunicat.

Articolul continuă după reclamă

Anunţul survine la peste o săptămână după un incident survenit la o bază militară din oraşul vecin Köln care fusese închisă temporar în urma unei posibile sabotări a alimentării cu apă. Rezultatele testelor au arătat în cele din urmă că apa de la robinet nu era contaminată, a indicat armata germană (Bundeswehr).

Pe acelaşi subiect

CNN: Rusia duce o campanie de sabotaj în toată Europa

NATO a avertizat în ultimele luni cu privire la o campanie de activități ostile din partea Rusia, inclusiv acte de sabotaj și atacuri cibernetice. De mai bine de șase luni, Rusia duce o campanie de sabotaj în toată Europa, în mare parte prin agenţi proxy. A recrutat amatori locali pentru orice tip de acţiune, de la incendieri asupra depozitelor de arme destinate Ucrainei până la acte mărunte de vandalism, cu obiectivul de a împiedica fluxul de arme din Occident către Ucraina și de a reduce sprijinul public pentru Kiev, potrivit CNN. 

În iulie, bazele americane din toată Europa au ridicat nivelul de alertă teroristă la un nivel aproape maxim "Charlie". Asta înseamnă că riscul unui atac terorist este iminent, potrivit informaţiilor pe care le au oficialii americani.

În România, au fost incidente de spionaj la baza Mihail Kogălniceanu de la Constanţa, unde a fost suprins un "roi" de drone.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Alertă de atac terorist sau sabotaj la o bază NATO din Germania. Nivelul de securitate a fost ridicat