Antena Meniu Search
x

Alerta de inundatii in Europa Centrala

Europa Centrala este in alerta de inundatii. Autoritatile cehe si germane au decretat stare de urgenta si au mobilizat armata pentru a interveni in zonele afectate de viituri.

Vezi și

Mai multe rauri din Germania, Cehia si Austria au iesit din matca, din cauza ploilor torentiale din ultimele zile.

Autoritatile cehe au mobilizat armata pentru a ridica bariere in Praga. Raul Vltava ar putea atinge un nivel foarte ridicat chiar in aceasta dimineata si ar putea crea pagube in centrul istoric al capitalei cehe, parte din patrimoniul UNESCO.

Guvernul ceh a demarat, deja, procedurile de evacuare a mii de locuinte, aflate in zonele cele mai puternic afectate de inundatii.

79 de pacienti ai unui spital din Praga, aflat in calea apelor, au fost transportati la alte spitale din zona. In 2002, un val de viituri a luat vietile a 17 oameni si a fortat alte zeci de mii sa isi paraseasca locuintele.

Ploile torentiale au provocat inundatii masive si alunecari de teren pe teritoriul Austriei, unde sute de oameni au fost evacuati. Si aici, autoritatile au mobilizat sute de militari pentru a suplini unitatile serviciilor de urgenta.

O persoana a decedat si alte doua sunt date disparute, dupa ce raurile din nordul si centrul tarii au iesit din matca. Acesta este cel mai puternic val de inundatii din ultimii zece ani.

In Germania, orasele Passau si Rosenheim au intrat in stare de urgenta, unde principalele rauri au iesit din matca din cauza ploilor torentiale.

Vremea nu se va imbunatati in urmatoarele zile, avertizeaza meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Alerta de inundatii in Europa Centrala