Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă în Gara Centrală din Hamburg: doi pasageri dintr-un tren, suspectaţi de infecţie cu virusul mortal Marburg, după o vizită în Rwanda

Alarmă majoră în Gara Centrală din Hamburg! Poliția Federală a închis liniile 7 și 8 timp de câteva ore. Pasagerii au fost nevoiți să părăsească peroanele, iar personalul de urgență, echipat în costume de protecție, a urcat în trenul ICE din Frankfurt: doi dintre pasageri ar putea fi infectați cu virusul mortal Marburg.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 20:25

Alertă în Gara Centrală din Hamburg Alertă în Gara Centrală din Hamburg - Profimedia

Potrivit Bild, se pare că bărbatul este un student german la Medicină  în vârstă de 26 de ani. El și iubita sa au urcat în trenul ICE spre Hamburg miercuri după-amiază, în Frankfurt-Main. În timpul călătoriei cu trenul, amândoi au dezvoltat simptome asemănătoare gripei. Totuși, nu este clar dacă au fost într-adevăr infectați cu virusul Marburg, potrivit purtătorului de cuvânt al departamentului de pompieri, Christian Wolter.

Virus mortal. Tânărul, în contact cu un pacient infectat din Rwanda

Studentul sosise anterior cu avionul direct din Rwanda. Acolo a avut contact cu un pacient care, ulterior, a fost diagnosticat de medici cu virusul Marburg.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Țara est-africană este în prezent afectată de virusul mortal. Ministerul Sănătății din capitala Rwandei, Kigali, a anunțat că opt persoane au murit din cauza virusului de vinerea trecută. În total, au fost confirmate 27 de cazuri de infecție cu virusul Marburg.

Studentul german la medicină și iubita sa au fost transportați la Spitalul Universitar Eppendorf (UKE) cu vehiculul de salvare pentru boli infecțioase al Departamentului de Pompieri din Hamburg. Spitalul este specializat în boli tropicale. Bagajele cuplului au fost, de asemenea, confiscate.

Alexander Fricke, purtătorul de cuvânt al districtului Hamburg-Nord: "Departamentul de Sănătate a ordonat poliției să rețină persoanele din gara principală ca parte a măsurilor de protecție împotriva infecțiilor".

Conform informațiilor Bild, la bordul trenului ICE se aflau aproximativ 200 de pasageri. Poliția federală le preia acum datele și determină cine a avut contact cu cei doi călători presupus infectați. "Acum trebuie să aflăm dacă aceștia s-ar fi putut infecta într-un timp atât de scurt", a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Hamburg. Operațiunea s-a încheiat în jurul orei 17:00.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri externe » Alertă în Gara Centrală din Hamburg: doi pasageri dintr-un tren, suspectaţi de infecţie cu virusul mortal Marburg, după o vizită în Rwanda