Antena Meniu Search
x

Video "Am văzut când au tras în civili. Am plâns. Au minat şi cadavre". Anatol povestește de ce a plecat să lupte contra rușilor în Ucraina

Războiul nu mai e doar al ucrainenilor. Peste 22 de mii de militari voluntari din 50 de ţări luptă acum în Ucraina. Fac parte din legiunea internaţională, rezervişti chemaţi de preşedintele Zelenschi să ajute. Printre ei, inclusiv români şi moldoveni de peste Prut. Au fost martori ai ororilor din Bucea sau Irpin şi au apărat Kievul. Acum se pregătesc pentru luptele din sud estul ţării. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional. 

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 20:11

Vezi și

"Am văzut când au tras în civili. Chiar am plâns. Au fost legaţi cu mâinile la spate. Violate minore pe care le-am văzut". Sunt mărturii din mijlocul terorii, imagini care îl vor bântui toată viaţa pe Anatol. În primele zile de război s-a mutat din capitala Republicii Moldova în cea a Ucrainei, ca s-o apere de ruşi. Ca membru al legiunii internaţionale a luptat şi în Irpin, Bucea şi Hostomel, oraşe din jurul Kievului. Imaginile cu civili torturaţi îi vor rămâne veşnic întipărite în minte.

Anatol, militar voluntar în Legiunea Internaţională din Ucraina: Marea problemă au fost obuzele de calibru mare. Lupta de contact nu a reprezentat o dificultate. Nu erau legături telefonice, lumină, nu erau gaze, apă.

Barbaria ruşilor, spune voluntarul din Republica Moldova, e ceva ce nu şi-a putut imagina că va vedea vreodată.

Anatol, militar voluntar: Când s-au retras au lăsat câmpuri minate. Au minat clădiri, chiar şi cadavre. Niciodată nu m-am gândit că aşa ceva se poate întâmpla. Nici măcar animalele nu se comportă aşa.

Pe acelaşi subiect

Peste 20.000 de soldaţi voluntari au plecat să lupte împotriva ruşilor

În brigada în care e Anatol mai sunt şi voluntari din Georgia, Statele Unite sau Marea Britanie. Acum în Ucraina sunt peste 20 de mii de militari înregimentaţi în Legiunea Internaţională, soldaţi în rezervă. Mulţi dintre militarii ruşi care au invadat Ucraina, spune Anatol, nici nu ştiau de ce au fost trimişi pe front.

Anatol, militar voluntar: Ofiţerii ruşi pe care i-am capturat şi predat, marea majoritate erau demoralizaţi. Oamenii nu ştiau pentru ce au venit aici, dacă îi putem numi oameni. Am găsit lucruri furate din apartamente, bijuterii.

Potrivit regulamentului, cetățenii din alte state și persoanele fără cetățenie care doresc să se alăture armatei ucrainene pot să facă asta semnând un contract, inclusiv cu subdiviziunile teritoriale ale Forțelor Armate de Apărare a Teritoriului Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Am văzut când au tras în civili. Am plâns. Au minat şi cadavre". Anatol povestește de ce a plecat să lupte contra rușilor în Ucraina