Antena Meniu Search
x

Foto Un bunic din Scoţia a hotărât să plece în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor: "Voi face tot ce pot pentru a salva Ucraina de Putin"

Un bunic scoțian a hotărât să plece în Ucraina pentru a ajuta forțele armate ale țării să lupte împotriva invaziei ruse. Gestul său a fost aplaudat, dar familia se teme pentru siguranţa acestuia.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 15:17

Captură video
Un bunic din Scoţia a hotărât să plece în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor - Youtube / Ron Brydge

Un videoclip postat online îl înfățișează pe Rab Grady, din Edinburgh, purtând o vestă antiglonţ, haine de camuflaj și ținând în mână o pușcă de asalt. Flancat de doi luptători ucraineni, bătrânul spune: "Numele meu este Rab. Sunt un bunic de 61 de ani din Scoția".

Potrivit BBC, peste 100 de oameni din Scoția s-au oferit să lupte pentru ucraineni în războiul împotriva Rusiei. Britanicii au fost îndemnați să sprijine Ucraina din Marea Britanie, în loc să călătorească pentru a se alătura războiului, de către șeful forțelor armate, adm Sir Tony Radakin.

„Am venit în Ucraina pentru a-i ajuta pe oameni să lupte împotriva rușilor. Voi face tot ce pot pentru a salva Ucraina de Putin. Oricine din lume, vă rog, ucrainenii au nevoie de ajutor de la toți. Voluntari, vă rog", a adăugat bunicul. 

Într-un mesaj postat alături de clip, bărbatul, tată al unui copil, a scris: „A fost propria mea alegere. Sunt un bărbat matur. Am plecat în Ucraina pentru a ajuta poporul ucrainean într-un război contra criminalilor”. El a declarat pentru BBC Scoţia că a fost acceptat să se alăture unei „legiuni străine” la Kiev. Rab Grady a menţionat că are experiență militară anterioară, fiind soldat în Armata Teritorială. Membrii familiei au postat mesaje în care își exprimă sprijinul pe care i-l acordă, dar şi îngrijorarea privind siguranţa acestuia.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Eşti un erou. Te rog vino acasă în siguranță Rab Grady”, a scris un apropiat.

Unii politicieni nu sunt de acord cu decizia unora dintre cetăţenii britanici care vor să meargă în Ucraina pentru a se înrola în forţele armate. Ministrul de externe, Liz Truss, a spus că îi sprijină pe cei care doresc să se alăture unei legiuni străine. Secretarul Apărării, Ben Wallace, a spus însă că oamenii fără pregătire militară nu ar trebui să lupte în Ucraina, iar primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a avertizat că ar putea fi contraproductiv pentru oricine altcineva decât personalul militar instruit, să meargă în zona de război.

„Dacă plecaţi în Ucraina pentru a lupta sau pentru a ajuta pe alții implicați în conflict, activitățile dvs. pot constitui infracțiuni împotriva terorismului din Regatul Unit sau a altor legislații și ați putea fi urmărit penal la întoarcerea în Regatul Unit”, se arată într-un comunicat pe site-ul web al Ministerului de Externe britanic.

Război Rusia - Ucraina, ziua 14

Au trecut două săptămâni de la începerea războiului. Autorităţile din Ucraina anunţă prima evacuare reuşită: 5.000 de civili au plecat din Sumy. Pe de altă parte, Rusia a mutat un tren blindat plin de armament din Crimeea în Ucraina, anunţă Pentagonul. Potrivit aceloraşi surse, o nouă coloană rusă se îndreaptă spre Kiev şi se pregăteşte încercuirea capitalei Ucrainei. Rusia a anunţat că astăzi, începând cu ora 09:00, va fi încetat focul în 5 oraşe importante, inclusiv Kiev, pentru a se permite evacuarea civililor.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11ZIUA 12 şi ZIUA 13

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Un bunic din Scoţia a hotărât să plece în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor: "Voi face tot ce pot pentru a salva Ucraina de Putin"