Antena Meniu Search
x

Video Ambasadorul Israelului la ONU, cu steaua galbenă pe piept în semn de protest. "Vă veţi aminti ce înseamnă să rămâi tăcut în faţa răului"

Război Israel - Hamas. Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, şi-a agăţat steaua galbenă pe piept, luni, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, declarând că o va "purta cu mândrie" până când Consiliul Naţiunilor Unite va condamna "atrocităţile" comise de gruparea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului, a relatat France Presse, citat de Agerpres

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 10:31

Ambasadorul Israelului la ONU, cu steaua galbenă pe piept în semn de protest. "Vă veţi aminti ce înseamnă să rămâi tăcut în faţa răului"
Ambasadorul Israelului la ONU, cu steaua galbenă pe piept în semn de protest. "Vă veţi aminti ce înseamnă să rămâi tăcut în faţa răului" - Profimedia Images

"Unii dintre voi nu au învăţat nimic în ultimii 80 de ani. Unii dintre voi au uitat pentru ce a fost creată această organizaţie (ONU)", a afirmat ambasadorul israelian, adresându-se celor prezenţi. În discursul său, el a denunţat "tăcerea" Consiliului de Securitate cu privire la atacurile fără precedent ale grupării islamiste palestiniene din 7 octombrie.

Consiliul nu a adoptat nicio rezoluţie asupra războiului

Consiliul, profund divizat, nu a adoptat nicio rezoluţie asupra războiului între Israel şi Hamas. "Aşa că o să vă reamintesc. Începând de astăzi, de fiecare dată când vă veţi uita la mine, vă veţi aminti ce înseamnă să rămâi tăcut în faţa răului", a declarat ambasadorul israelian.

"La fel ca bunicii mei şi bunicii milioanelor de evrei, începând de azi, eu şi echipa mea vom purta stele galbene", a adăugat el, ridicându-se pentru a-şi agăţa pe costum o stea galbenă cu inscripţia "Never again!", cu referire la steaua pe care naziştii îi obligau pe evrei să o poarte în perioada celui de-al treilea Reich.

Pe acelaşi subiect

"Vom purta această stea până când vă veţi trezi şi veţi condamna atrocităţile comise de Hamas", a declarat ambasadorul Gilad Erdan.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Cea mai teribilă crimă comisă împotriva evreilor după Holocaust"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a calificat atacurile din 7 octombrie "cea mai teribilă crimă comisă împotriva evreilor după Holocaust".

Consiliul de Securitate al ONU a afişat în ultimele două săptămâni diviziuni profunde cu privire la acest război şi la impactul său, respingând patru proiecte de rezoluţii. Unele texte au fost blocate în special de SUA, aliate ale Israelului, pentru că nu menţionau dreptul Israelului de a se apăra. O alta, prezentată de americani, a fost blocată de Rusia şi China, în special pentru că nu cerea o încetare a focului.

În faţa acestui impas în Consiliu, Adunarea Generală a ONU a preluat problema în mâinile sale şi a adoptat vineri, cu o largă majoritate, o rezoluţie cu caracter neconstrângător, care cere o "pauză imediată umanitară", dar nu menţionează deloc Hamas. Acest text a fost calificat drept o "infamie" de ambasadorul Erdan.

În cursul reuniunii de luni a Consiliului de Securitate, mai mulţi vorbitori au denunţat atacurile Hamas în intervenţiile lor, subliniind totodată preţul plătit de locuitorii Fâşiei Gaza. "Asediul actual impus Fâşiei Gaza reprezintă o pedeapsă colectivă", a denunţat Philippe Lazzarini, şeful Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), potrivit AFP. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul Israelului la ONU, cu steaua galbenă pe piept în semn de protest. "Vă veţi aminti ce înseamnă să rămâi tăcut în faţa răului"