Antena Meniu Search
x

Un american de 64 de ani a învins virusul covid după 128 de zile de spitalizare

După patru luni de zile, new-yorkezul de 64 de ani a fost reunit cu familia sa. Zeci de rude şi prieteni l-au întâmpinat la ieşirea din azilul în care şi-a petrecut perioada de recuperare. Momentul l-a emoţionat până la lacrimi.

de Redactia Observator

la 24.07.2020, 15:52

Vezi și
  • Doctorii nu îi mai dădeau nicio şană.
  • Bărbatul a sfidat cele mai sumbre prognosticuri.

După patru luni de zile, new-yorkezul de 64 de ani a fost reunit cu familia sa. Zeci de rude şi prieteni l-au întâmpinat la ieşirea din azilul în care şi-a petrecut perioada de recuperare. Momentul l-a emoţionat până la lacrimi.

Cu o vointă de fier, Miracle Larry - cum a fost poreclit - a sfidat cele mai sumbre prognosticuri. Internat pe 17 martie, americanul a stat 128 de zile în spital. Iar 51 le-a petrecut intubat la ventilator.

Doctorii nu îi mai dădeau nicio şană. La un moment dat au vrut chiar să îl deconecteze de la aparte. Însă nu au avut permisiunea familiei, care continua să spere la un miracol.

Larry Kelly, supravieţuitor: Eram în comă, s-a întâmplat atât de repede. Am fost printre primii pacienţi. M-au ventilat la trei zile după ce am fost internat.

Jessica Montanaro, asistentă: Era intubat, era pe sedative, era paralizat şi doar aparatele îl mai ţineau în viaţă.

Larry Kelly s-a numărat printre primele cazuri cu care s-a confruntat New York-ul. Chiar în săptămâna în care a fost internat, metropola raporta primul deces.

Americanul era hotărât să lupte. Chiar înainte de a fi intubat i-a dat soţiei un mesaj prin care i-a promis că nu va renunţa. Iar pe 12 Iulie, chiar de Paştele Catolic miracolul s-a produs. Larry a deschis ochii pentru prima oară în mai bine de lună.

Larry Kelly, supravieţuitor: Am fost foarte copleşit de toate rugăciunile care au fost rostite pentru mine.

Pentru americani, povestea impresionantă a lui Larry vine ca o rază de speranţă. Mai ales acum, când numărul îmbolnăvirilor a depăşit pragul de 4 milioane. Cifrele alarmante l-au convins chiar şi pe Donald Trump să îşi anuleze Convenţia Republicană, la care urmau să participe mii de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un american de 64 de ani a învins virusul covid după 128 de zile de spitalizare