Antena Meniu Search
x

Anchetă uriașă în Franța privind gestionarea crizei Covid. Percheziții inclusiv la ministrul Sănătății, Olivier Véran

Anchetă uriașă în Franța, privind gestionarea crizei sanitare provocate de noul coronavirus. Autorităţile franceze au efectuat, joi, percheziţii la foşti şi actuali membri ai Guvernului, inclusiv la ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, şi la fostul premier Edouard Philippe.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.10.2020, 14:56

Anchetă uriașă în Franța privind gestionarea crizei Covid
Anchetă uriașă în Franța privind gestionarea crizei Covid - DPA Images / Julien Mattia via Hepta
  • Autorităţile au primit 99 de plângeri referitoare la modul în care au fost aplicate măsurile de combatere a epidemiei.
  • Perchezițiile au vizat inclusiv locuința și biroul ministrului Sănătăţii, Olivier Véran.

Agenţi ai autorităţilor au percheziţionat casele şi birourile ministrului Sănătăţii, Olivier Véran, şi şefului Direcţiei Generale a Sănătăţii, Jérôme Salomon. De asemenea, au avut loc percheziţii la domiciliul fostului prim-ministru Edouard Philippe, la fostul ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn şi la fostul purtător de cuvânt al Guvernului Sibeth Ndiaye.

A fost percheziţionat şi sediul Direcţiei de Sănătate Publică din Franţa.

Percheziţiile au avut loc în cadrul procedurii de informare judiciară lansată de Curtea de Justiţie a Republicii în vederea investigării modului în care a fost gestionată criza sanitară, scrie Mediafax.

Parchetul Curţii de Casaţie a lansat în iulie procedura de informare judiciară pentru a stabili dacă au fost comise delicte penale în gestionarea crizei de coronavirus.

Autorităţile au primit 99 de plângeri referitoare la modul în care au fost aplicate măsurile de combatere a epidemiei.

Există o plângere care îl vizează şi pe actualul prim-ministru al Franţei, Jean Castex.

Administraţia de la Paris a anunţat, miercuri, revenirea la starea de urgență sanitară pe teritoriul Franţei începând din 17 octombrie, ca urmare a creșterii numărului de cazuri înregistrate zilnic de Covid-19

„În contextul propagării pe teritoriul naţional, epidemia de Covid-19 reprezintă o catastrofă sanitară care pune în pericol, prin natura şi gravitatea sa, sănătatea populaţiei. Se justifică decretarea stării de urgenţă sanitară, pentru a putea fi aplicate măsuri proporţionate cu riscurile medicale”, a comunicat Guvernul condus de Jean Castex.

„Nu am pierdut controlul. Suntem într-o situaţie preocupantă, care arată că nu putem fi inactivi, dar nici nu trebuie să intrăm în panică. Am tras învăţăminte din primul val epidemic”, a dat asigurări și președintele Emmanuel Macron.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Anchetă uriașă în Franța privind gestionarea crizei Covid. Percheziții inclusiv la ministrul Sănătății, Olivier Véran