Antena Meniu Search
x

Angajaţii nevaccinaţi din sistemul medical ar putea fi înlocuiţi de Garda Naţională, în statul New York. Discursul guvernatorului, la o adunare creştină: "Am nevoie ca voi să fiţi apostolii mei"

Statul New York ar putea folosi Garda Naţională pentru a înlocui angajaţii nevaccinaţi din sectorul medical. Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a ţinut un discurs în faţa enoriaşilor, la o adunare creştină importantă, cerându-le ajutorul pentru a promova vaccinarea anti-COVID: "Am nevoie ca voi să fiţi apostolii mei".

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 10:51

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York, la Centrul Cultural Creştin
Kathy Hochul, guvernatorul statului New York, la Centrul Cultural Creştin - Twitter

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, are în vedere angajarea Gărzii Naţionale şi de personal medical din afara statului pentru a compensa lipsa de resurse umane din spitale. Zeci de mii de angajaţi îşi pot pierde locul de muncă pentru că nu au respectat termenul vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, care expiră luni, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Planul, prezentat sâmbătă într-un comunicat, i-ar permite lui Hochul să declare stare de urgenţă pentru a creşte oferta de lucrători din domeniul Sănătăţii, inclusiv profesionişti autorizaţi din alte state şi ţări, precum şi asistenţi medicali pensionari. Guvernatorul New York-ului a declarat că statul analizează şi posibilitatea utilizării ofiţerilor Gărzii Naţionale cu pregătire medicală pentru a menţine personalul din spitale şi alte facilităţi medicale la un nivel adecvat. Aproximativ 16% din cei 450.000 de angajaţi ai spitalelor din New York (72.000 de persoane) nu au fost complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, a anunţat biroul guvernatorului.

Discurs într-o biserică creştină:  "Am nevoie ca voi să fiţi apostolii mei"

Planul vine pe fondul unei bătălii mai ample între liderii statului şi ai Guvernului federal, care fac presiuni pentru vaccinarea obligatorie, în scopul limitării răspândirii variantei Delta. Unii angajaţi sunt împotriva imunizării faţă de SARS-CoV-2, mulţi invocând motive religioase. Astfel, Hochul a participat la slujba de duminică într-o biserică importantă din New York, pentru a le cere creştinilor să ajute la promovarea vaccinurilor. "Am nevoie ca voi să fiţi apostolii mei. Am nevoie să ieşiţi şi să vorbiţi despre asta şi să spuneţi: ne datorăm acest lucru unii altora", le-a spus Hochul credincioşilor de la Christian Cultural Center din Brooklyn, potrivit unei transcrieri oficiale. ”Iisus ne-a învăţat să ne iubim unii pe alţii şi cum să vă arătaţi dragostea dacă nu prin a avea suficientă grijă unii de alţii pentru a spune vă rog să luaţi vaccinul pentru că vă iubesc şi vreau să trăiţi”.

Pe acelaşi subiect

Planurile statului New York, contestate în instanţă

Angajaţii din sistemul medical concediaţi pentru refuzul vaccinării nu vor fi eligibili pentru asigurarea de şomaj decât dacă sunt în măsură să furnizeze o cerere validă aprobată de medic pentru cazare medicală, a declarat biroul Hochul. Nu este clar modul în care procesele în curs privind scutirile religioase s-ar aplica planului statului de a merge mai departe şi de a concedia lucrătorii nevaccinaţi din domeniul Sănătăţii. Un judecător federal din Albany a ordonat temporar oficialilor din New York să permită scutiri religioase de la vaccinarea obligatorie impusă de stat pentru personalul medical, măsură pusă în aplicare de fostul guvernator Andrew Cuomo şi care intră în vigoare luni. Cerinţa ca profesorii şi personalul şcolilor din New York să se vaccineze a fost temporar blocată de o instanţă de apel din SUA, cu câteva zile înainte ca aceasta să intre în vigoare. O audiere este stabilită pentru miercuri.

Situaţia COVID-19 în SUA

Varianta Delta, extrem de contagioasă, a provocat o creştere a cazurilor de COVID-19 şi a spitalizărilor din Statele Unite, care au atins punctul culminant la începutul lunii septembrie şi de atunci au scăzut, potrivit unui bilanţ Reuters. Decesele, un indicator publicat cu întârziere, continuă să crească, în ultima săptămână fiind raportare la nivel naţional aproximativ 2.000 de vieţi pierdute în medie pe zi, în special în rândul persoanelor nevaccinate. În timp ce cazurile la nivel naţional au scăzut cu aproximativ 25% faţă de vârful lor de toamnă, creşterea numărului noilor infecţii din New York a încetinit abia recent.

În încercarea de a-i proteja mai bine pe cei vulnerabili, CDC a susţinut vineri administrarea de rapeluri ale vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, pentru americanii cu vârste de cel puţin 65 de ani, adulţii cu afecţiuni medicale preexistente, adulţii expuşi bolii la serviciu, precum şi celor instituţionalizaţi. Duminică, directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, a spus cine ar trebui să fie eligibil pentru doza 3, în baza muncii în condiţii de risc ridicat. "Includ persoanele din adăposturi, persoanele din locuinţe comune, persoanele din închisori, dar, şi mai important, oamenii noştri care lucrează ... cu comunităţi vulnerabile", a spus Walensky în timpul unui interviu TV. "Deci lucrătorii din domeniul Sănătăţii, profesorii, angajaţii din alimentaţie şi din transportul public, a explicat aceasta. Walensky a decis să includă o gamă mai largă de oameni decât a fost recomandat joi de un grup extern de consilieri ai agenţiei. Directorul CDC nu este obligat să urmeze sfaturile grupului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Angajaţii nevaccinaţi din sistemul medical ar putea fi înlocuiţi de Garda Naţională, în statul New York. Discursul guvernatorului, la o adunare creştină: "Am nevoie ca voi să fiţi apostolii mei"