Antena Meniu Search
x

Ani grei de închisoare pentru românul care l-a omorât pe unul dintre englezii care i-au furat motocicleta

Mihai Dinişoae, un român stabilit în Anglia, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce l-a omorât pe unul dintre cei doi englezi care i-au furat motocicleta.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 17.12.2020, 15:44

Englezul care şi-a pierdut viaţa avea 28 de ani
Românul a dat cu maşina peste motocicleta pe care se aflau cei doi hoţi - Facebook Northumbria Police
  • Incidentul s-a petrecut în luna mai a acestui an.
  • Românul a dat cu maşina peste motocicleta pe care se aflau cei doi hoţi.

Incidentul s-a produs în luna mai, când doi bărbaţi i-au furat motocicleta lui Dinişoae din faţa casei din Fenham, cartier situat la periferia vestică a oraşului Newcastle.

Conform Cumnock Chronicle, românul a surprins momentul în care cei doi bărbaţi i-au sustras motocicleta, s-a urcat în maşina personală şi a plecat în urmărirea acestora.

A urmat o urmărire ca în filme, cu românul încălcând mai multe reguli de circulaţie şi lovind de câteva ori motocicleta.

În cele din urmă, românul a reuşit să-i doboare pe cei doi englezi de pe motocicletă şi i-a lăsat să agonizeze.

Englezul ucis de român avea 28 de ani

Joshua Molloy, un englez de 28 de ani care se afla pe locul pasagerului pe motocicletă, a murit în urma rănilor căpătate, în timp ce bărbatul care a condus motocicleta a suferit răni grave, dar a reuşit să supravieţuiască.

Iniţial, românul a negat că ar fi lovit motocicleta cu maşina susţinând că cei doi bărbaţi au căzut după ce au pierdut controlul asupra motorului.

De partea cealaltă, anchetatorii l-au pus pe român sub acuzare pentru omor.

După ce s-au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, anchetatorii au schimbat acuzaţia de omor în ucidere din culpă, acuzaţie pe care Dinişoae şi-a asumat-o.

Românul a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar după ce va fi eliberat va mai avea patru ani de interdicţie în a se urca la volan.

Magistraţii au ţinut să precizeze că românul trebuia să solicite intervenţia forţelor de ordine, nu să-şi facă singur dreptate. Pe de altă parte, magistraţii au precizat şi că românul ar fi putut fi condamnat la o pedeapsă mult mai dură, dar s-a luat în calcul încărcătura emoţională suferită de român în momentul în care a văzut că i se fură motocicleta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Ani grei de închisoare pentru românul care l-a omorât pe unul dintre englezii care i-au furat motocicleta