Antena Meniu Search
x

Video "Aoleu! Ne zboară! Hai cu Doamne Ajută!". Mii de români, în calea uraganului devastator Ian. Furtuna a lovit cu o putere inimaginabilă coasta Floridei

Zeci de mii de români din Florida sunt în calea uraganului devastator Ian. Peste două milioane şi jumătate de locuitori din zonă au fost sfătuiţi să se adăpostească. Furtuna tropicală a adus vânturi de 225 de kilometri la oră, tornade şi inundaţii catastrofale. Un milion şi jumătate de gospodării au rămas fără curent electric. 

De Redactia Observator la 29.09.2022, 16:38
"Aoleu! Ne zboară! Hai cu Doamne Ajută!". Mii de români, în calea uraganului devastator Ian. Furtuna a lovit cu o putere inimaginabilă coasta Floridei Imagine:	No file chosen Descriere:	 Sursa foto:
"Aoleu! Ne zboară! Hai cu Doamne Ajută!". Mii de români, în calea uraganului devastator Ian. Furtuna a lovit cu o putere inimaginabilă coasta Floridei Imagine: No file chosen Descriere: Sursa foto: - Profimedia

Furtuna de categoria patru a venit cu rafale de vânt de 225 de kilometri la oră. În porturi, ambarcaţiunile au fost luate de valuri ca nişte beţe de chibrit. Oraşul Naples a fost acoperit de ape. În imaginile filmate de amatori se vede cum forţa uriaşă a apei smulge uşi şi inundă locuinţe.

Inundaţii de proporţii au fost şi pe insula Sanibel. Imaginile camerelor de supraveghere arată cum apele oceanului acoperă treptat străzile. 

Pe acelaşi subiect

Zeci de mii de români din Florida, în calea uraganului devastator Ian

În statul Florida este acum stare de urgenţă, pe măsură ce autorităţile încearcă să ajungă la oamenii rămaşi blocaţi în case. Un milion şi jumătate de case au rămas fără curent electric, în mai multe comitate. Înainte ca uraganul să lovească cu toată puterea, 2,5 milioane de locuitori ai statului american au fost avertizaţi să se pună la adăpost.

Acolo trăieşte şi o importantă comunitate de români.

"Cam aşa arată uraganul. Deja a început! Aoleu! Ne zboară! Hai cu Doamne Ajută!"

Imaginile au fost filmate de o româncă stabiltă la Miami. Tot acolo este şi Cristian Dascălu, un IT-ist aflat în călătorie de afaceri.

Cristian Dascălu, român stabilit la Miami: Prezenţa lui (a uraganului - n.r.) se simte chiar dacă traiectoria preconizată este undeva la 400 de kilometri de oraş. Se simt vânturi destul de puternice. Dacă vă uitaţi la palmierii din spatele meu astea e poziţia în care stau non-stop. 

Din satelit, ameninţarea uraganului Ian capătă proporţii apocaliptice

Din satelit, ameninţarea uraganului Ian capătă proporţii apocaliptice. Autorităţile americane au implorat oamenii să asculte sfaturile date de oficiali.

Deanne Criswell, şef agenţie situaţii de urgenţă: Pregătiţi-vă şi nu subestimaţi forţa acestei furtuni! Dacă autorităţile locale vă spun să evacuaţi, vă rog să ascultaţi! Decizia poate fi diferenţa dintre viaţă şi moarte! 

Înfricoşaţi, mii de americani nu au mai aşteptat ordinul de evacuare. Au plecat deja la drum şi au creeat ambuteiaje pe autostrăzi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Aoleu! Ne zboară! Hai cu Doamne Ajută!". Mii de români, în calea uraganului devastator Ian. Furtuna a lovit cu o putere inimaginabilă coasta Floridei

Breaking News

Austria spune "nein" României în Schengen. Datele Vienei privind imigrația ilegală via România,...

Austria spune "nein" României în Schengen. Datele Vienei privind imigrația ilegală via România, contrazise de FRONTEX