Antena Meniu Search
x

Armata israeliană spune că "acționează în forță" la Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza. Orașul, vizat de bombardamente intense

Război Israel - Hamas. Armata israeliană a afirmat luni că acţionează "în forţă" în împrejurimile oraşului Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza, vizat de bombardamente intense şi în apropiere de care au început să intre în tancuri, transmite Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.12.2023, 17:44

Tancuri ale armatei israeliene în Fâșia Gaza
Armata israeliană spune că "acționează în forță" la Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza. Orașul, vizat de bombardamente intense - Profimedia

"Luptele şi înaintarea la sol a armatei israeliene în zona oraşului Khan Yunis nu mai permit civililor să se deplaseze pe şoseaua Salaheddin, în nordul şi estul oraşului", a precizat armata într-un comunicat.

Această porţiune a rutei, care leagă nordul de sudul enclavei, "constituie un câmp de luptă şi este extrem de periculos să te apropii de ea", se mai spune în comunicat.

Civilii care fug de bombardamente şi lupte în direcţia frontierei cu Egiptul trebuie să o ia pe drumul de coastă la vest de oraş.

Israelul își extinde operațiunile împotriva Hamas "în toată Fâşia Gaza"

Pe acelaşi subiect

Angajată din 27 octombrie într-o ofensivă terestră în nordul enclavei, armata israeliană a declarat că de acum îşi extinde operaţiunile la sol împotriva Hamas "în toată Fâşia Gaza", după ce anterior a preluat controlul asupra mai multor sectoare în nordul enclavei.

Luni, martori au indicat pentru AFP că zeci de tancuri, transportoare de trupe şi buldozere israeliene au intrat în Gaza, în dreptul Khan Yunis, în apropiere de frontiera cu Egiptul.

"Armata israeliană continuă să îşi extindă operaţiunea terestră împotriva Hamas în toată Fâşia Gaza. Armata operează oriunde Hamas are bastioane", a declarat duminică seara târziu purtătorul de cuvânt al Forţelor de apărare israeliene (IDF), Daniel Hagari.

De la reluarea luptelor vineri după expirarea unui acord de încetare a focului, ce a durat o săptămână cu gruparea islamistă Hamas, armata israeliană s-a concentrat în principal pe raiduri aeriene în Fâşia Gaza.

Ministerul Sănătăţii coordonat de Hamas a indicat luni că operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza au făcut 15.899 morţi şi 42.000 de răniţi de la începutul războiului în 7 octombrie.

Israelul a declarat că vrea să "anihileze" gruparea islamistă Hamas, aflată din 2007 la putere în Fâşia Gaza, după atacul sângeros din 7 octombrie comis de comandouri palestiniene în comunităţile din sudul Israelului, soldat cu 1.200 de morţi, în marea lor majoritate civili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Stiri externe » Armata israeliană spune că "acționează în forță" la Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza. Orașul, vizat de bombardamente intense