Antena Meniu Search
x

Israelul îşi extinde operaţiunile în sudul Fâşiei Gaza: Oraşul Khan Younis, bombardat masiv. Localnicii au fugit, pe jos, înghesuiţi în căruţe sau în maşini

Război Israel - Hamas. Au trecut trei zile de la expirarea armistiţiului dintre Israel şi Hamas, iar bombardementele puternice au declanşat din nou infernul în Gaza. Medicii din spitale au tratat pacienţii pe unde au putut, toate paturile fiind ocupate. Între timp, ieri, rebelii houthi din Yemen au lansat o serie de atacuri cu drone asupra a trei nave din Marea Roşie, printre care şi o navă americană de război.     

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 09:23

Vezi și

"Israelul îşi extinde operațiunea terestră împotriva Hamas în fiecare parte a Fâșiei Gaza. Oriunde există terorişti, armata israeliană acționează". A fost mesajul scurt al armatei israeliene, transmis aseară. Tot forțele israeliene afirmă că l-au ucis ieri pe comandantul batalionului Shati al Hamas, într-un raid aerian. Israelul îi avertizează pe comandanţii Hamas încă rămaşi în viaţă că este timpul să se predea, altfel, când vor fi găsiţi, vor plăti cu moartea.

De când ostilităţile au fost reluate, în oraşul Khan Younis, din sudul Gazei, bombardamentele nu mai contenesc. Sunt civili răniţi peste tot. Toţi retrăiesc aceleaşi clipe de groază. Zona a devenit una dintre principalele ținte ale ofensivei israeliene împotriva Hamas. Ieri dimineață, soldaţii lui Netanyahu au emis ordine de evacuare pentru mai multe cartiere ale orașului Khan Younis, îndemnând oamenii să plece imediat. Localnicii au fugit din oraş, pe jos, înghesuiţi în căruţe sau în maşini, cu bunurile lor îngrămădite pe capote, potrivit imaginilor AFP.

În cursul nopţii, un atac asupra unei intrări a spitalului Kamal Adwan din nordul Gaza s-a soldat cu moartea mai multor persoane, potrivit agenţiei palestiniene Wafa. Într-un comunicat, guvernul Hamas a acuzat armata israeliană de o "încălcare gravă" a dreptului umanitar internaţional.

Între timp, un nou schimb de ostatici şi prizonieri pare să fie departe. Hamas impune o singură condiţie. "Reluarea negocierilor privind schimbul de prizonieri este condiționată de încetarea focului. Până atunci, nu există nicio discuție în acest sens", a declarat Osama Hamdan, reprezentantul Hamas în Liban.

Pe acelaşi subiect

Rebelii houthi au atacat o navă de război americană

Ieri, rebelii houthi din Yemen au atacat o navă de război americană şi mai multe nave comerciale, în Marea Roşie. Trupele maritime amerciane au doborât trei drone. "Navele nu au avut nicio legătură cu Israelul. Una dintre ele a fost grav avariată și se pare că ar fi în pericol de scufundare", transmite Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF.

Rebelii au revendicat însă, atacul. "Forțele armate din Yemen vor continua să împiedice navele israeliene să navigheze în Marea Roșie și în Marea Arabă până când agresiunea împotriva fraților noștri din Fâșia Gaza va înceta", potrivit purtătorului de cuvânt al rebelilor houthi, Yahya Saree.

Aproximativ 80 la sută din civili s-a mutat în urma atacurilor puternice şi persistente din partea inamicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Israelul îşi extinde operaţiunile în sudul Fâşiei Gaza: Oraşul Khan Younis, bombardat masiv. Localnicii au fugit, pe jos, înghesuiţi în căruţe sau în maşini