Antena Meniu Search
x

Video Statele Unite insistă ca Israelul să evite pe cât posibil moartea civililor din Fâșia Gaza. Casa Albă: "Ei fac eforturi"

Război Israel - Hamas. Au trecut trei zile de la expirarea armistiţiului din Fâşia Gaza, iar Israelul pare să fi început următoarea etapă a războiului. De vineri continuă să bombardeze sudul teritoriului palestinian, unde sute de mii de oameni se adăpostesc după ce au fugit din nord. Circa 200 de persoane au fost ucise de la reluarea luptelor şi alte sute au fost rănite. Astăzi, medicii din oraşul Khan Younis au tratat pacienţii chiar pe podea, pentru că paturile erau toate ocupate. Între timp, discuţiile privind un nou acord au fost complet blocate, după ce Israelul și-a retras echipa de negocieri din Qatar. 

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 21:19

Vezi și

Casa Albă a declarat duminică că Israelul "depune eforturi" pentru a minimiza pierderile în rândul civililor în Gaza de la reluarea luptelor după un armistiţiu de şapte zile, pe fondul intensificării apelurilor comunităţii internaţionale de a proteja civilii palestinieni, relatează AFP.

"Credem că au fost receptivi la mesajele noastre pentru a încerca să minimizeze pierderile în rândul civililor", a declarat pentru postul ABC John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

Armata israeliană şi-a reluat ofensiva în nordul Gaza "într-o manieră mai redusă şi precisă", a adăugat el, menţionând că în ultimele două zile, Israelul a publicat online o hartă a locurilor unde civilii pot merge pentru a se adăposti de lupte.

"Nu există multe armate moderne care să facă asta", a continuat Kirby. "Ei fac eforturi", a mai spus el, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Israelul atacă în valuri în Fâșia Gaza, după atacurile teroriste din 7 octombrie

După atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, soldat cu 1.200 de morţi şi capturarea a 240 de ostatici, Israelul a lansat o operaţiune militară vastă în Fâşia Gaza pentru a anihila gruparea Hamas, care controlează acest teritoriu.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat duminică că bombardamentele şi operaţiunile militare israeliene au făcut 15.523 de morţi şi 41.316 de răniţi, majoritatea civili, în enclava palestiniană.

"Prea mulţi palestinieni nevinovaţi au fost ucişi", a insistat sâmbătă vicepreşedinta americană Kamala Harris, la summitul pentru climă COP28 din Dubai, declarându-se alarmată de imaginile "devastatoare" din Gaza şi cerând Israelului să "facă mai mult pentru a proteja civilii nevinovaţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Statele Unite insistă ca Israelul să evite pe cât posibil moartea civililor din Fâșia Gaza. Casa Albă: "Ei fac eforturi"