Antena Meniu Search
x

Armata nepaleză a găsit epava elicopterului militar american dispărut

Epava elicopterului militar american dispărut marți în Nepal în timpul unei operațiuni de salvare a supraviețuitorilor unui seism produs în aceeași zi în zona localității Charikot a fost descoperită în apropiere de frontiera cu China

Epava elicopterului militar american dispărut marți în Nepal în timpul unei operațiuni de salvare a supraviețuitorilor unui seism produs în aceeași zi în zona localității Charikot a fost descoperită în apropiere de frontiera cu China

Aceasta a fost reperată într-o pădure situată la aproximativ 70 km nord-est de Kathmandu, a precizat un înalt responsabil al armatei nepaleze.

'Nu știm dacă există supraviețuitori, mai trebuie să culegem informații. Am reperat epava din aer, încercăm acum să aterizăm în această zonă pentru a obține mai multe informații', a declarat telefonic pentru AFP generalul Binoj Basnet.

Armata americană a anunțat marți că un elicopter de tip UH-1Y Huey al pușcașilor marini americani, care participa la operațiunile umanitare în urma seismului din Nepal, a dispărut cu opt persoane la bord — șase pușcași marini americani și doi militari nepalezi.

Peste 12 aparate militare americane participă la operațiunile de acordare de asistență victimelor devastatorului seism, între care două elicoptere Huey și patru aparate de transport hibrid Osprey, precum și un avion cargo.

Potrivit Pentagonului, elicoptere în zbor în momentul dispariției aparatului au interceptat o convorbire radio privind existența unor probleme legate de carburant.

Aproximativ 300 de militari americani participă la operațiunile de asistență după puternicul cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs la 25 aprilie și soldat cu peste 8.000 de morți, scrie AGERPRES. 

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,3 grade, a zdruncinat marți Nepalul, fiind urmat de mai multe replici puternice, făcând peste o sută de morți.

Un purtător de cuvânt al Ministerului nepalez de Interne, citat de DPA, declarase marți că elicopterul pușcașilor marini americani fusese localizat la nord de Kathmandu, dar de atunci au tot continuat căutările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Armata nepaleză a găsit epava elicopterului militar american dispărut