Antena Meniu Search
x

Foto Armata ucraineană susține că militarii ruși mai au mâncare și muniție pentru 3 zile

Forțele rusești au stocuri de alimente și muniție doar pentru trei zile, afirmă reprezentanții armatei ucrainene, potrivit Sky News.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 18:43

camion militar rus în Donețk, lângă un sistem de rachetă Javelin
Armata ucraineană susține că militarii ruși mai au mâncare și muniție pentru 3 zile - Profimedia Images

Rezervele de muniție și alimente ale Rusiei vor rezista "nu mai mult de trei zile", potrivit armatei ucrainene. În cel mai recent raport operațional, aceasta a declarat că forțele rusești suferă din cauza lipsei de combustibil și sunt mobilizate "haotic".

Informația se adaugă la rapoartele frecvente privind o invazie dezorganizată a Rusiei, care nu a reușit să cucerească orașe cheie sau să răstoarne guvernul ucrainean. Anterior, Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că forțele ruse "au avut încă o zi cu progrese limitate, majoritatea forțelor fiind blocate".

Belarus s-ar putea alătura Rusiei în războiul din Ucraina

SUA şi NATO susţin că Belarus s-ar putea alătura "în curând" Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, luând deja măsuri pentru a face acest lucru, ceea ce ar avea ca rezultat "o altă ţară instabilă în regiune", conform oficialilor americani şi ai NATO, citaţi de CNN.

Pe acelaşi subiect

Este din ce în ce mai "probabil" ca Belarus să intre în conflict, a declarat, luni, un oficial militar al NATO. "Putin are nevoie de sprijin. Orice ar ajuta", a mai explicat oficialul.

O sursă din opoziţia Belarusului a spus că unităţile de luptă din Belarus sunt pregătite să intre în Ucraina în următoarele zile, cu mii de forţe pregătite să fie desfăşoare. În opinia acestei surse, acest pas va avea un impact mai mult geopolitic decât militar, având în vedere consecinţele implicării unei alte ţări în război.

Ucraina, distrusă oraş cu oraş. Zelenski anunţă că ţara va rezista chiar dacă va fi făcută scrum

Armata rusă şi-a intensificat atacurile de aviaţie şi artilerie asupra Kievului şi altor mari oraşe ucrainene. Cea mai gravă rămâne situaţia de la Mariupol, asediat de trei săptămâni şi bombardat aproape permanent. Apărătorii oraşului au respins ultimatumul Rusiei, care i-a somat să se predea.

Preşedintele Zelenski a afirmat că Mariupol va supravieţui chiar dacă invadatorii îl vor preface în cenuşă. Atacurile sunt tot mai puternice şi la Kiev sau Harkov, dar şi la Odessa, aproape de graniţa României. Experţii militari occidentali consideră totuşi că o debarcare la Odessa este, deocamdată, puţin probabilă.

Kievul a intrat din nou în stare de asediu până mâine dimineaţă la ora 7, iar localnicilor li s-a cerut să rămână în case. Conducerea ucraineană se aşteaptă la noi bombardamente asemenea celui care a distrus un centru comercial, în care cel puţin opt oameni şi-au pierdut viaţa. În aproape o lună de război, numeroase locuinţe din Capitală au fost prefăcute în ruine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană susține că militarii ruși mai au mâncare și muniție pentru 3 zile