Antena Meniu Search
x

Video Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 13 morți și 21 de răniți, inclusiv elevi. Atacatorul s-a sinucis

Bilanț dramatic în urma atacului armat de la școala nr. 88 din orașul rusesc Ijevsk. Publicația Kommersant anunță 13 persoane ucise, dintre care 7 sunt elevi. De asemenea, 14 copii și șapte adulți au fost răniți. 

De Veronica Micu la 26.09.2022, 12:37
Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt șase morți și 20 de răniți, inclusiv elevi, atacatorul s-a sinucis - Twitter

UPDATE: Bilanțul morților crește la 13 morți

Treisprezece persoane au fost ucise și 21 rănite în timpul atacului armat, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei. Una dintre victime a fost identificată ca fiind paznicul școlii, potrivit guvernatorului Republicii Udmurtia, Aleksandr Berchalov. 

Șapte dintre victime erau elevi.

Știrea inițială:

Nouă persoane au fost ucise, iar aproximativ 20 au fost rănite, în urma unui atac armat la o școală din Ijevsk, un oraș din Republica Udmurtia, în Rusia. Potrivit publicației Kommersant, atacatorul s-a sinucis, iar printre victime sunt și elevi. Agenția de presă TASS a anunțat 9 morți, dintre care 5 sunt copii. ministerul rus al Afacerilor Interne anunțase 6 morți.

”Azi (luni), poliţia a primit un mesaj cu privire la un atac armat la Şcoala nr. 88 din Ijevsk”, anunţă într-o postare pe Telegram ministerul. ''Poliţiştii au găsit corpul bărbatului care a deschis focul. Potrivit informaţiilor noastre, el s-a sinucis'', au precizat oficialii ruși. 

Potrivit datelor preliminare, atacatorul era înarmat cu două pistoale, a declarat Alexander Khinshtein, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informațională. Agenţia de presă RIA l-a citat pe guvernatorul Breşalov potrivit căruia un bărbat neidentificat a intrat în şcoală şi a ucis un paznic. El a adăugat că există morţi şi răniţi în rândul elevilor. 

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmări de la fața locului.

Atac armat în Rusia. Mai mulți elevi și un agent de securitate, printre victime

Printre victime se numără elevi și un agent de securitate de la școala din orașul Ijevsk, potrivit presei ruse. Incidentul a avut loc la o școală cu aproape 1.000 de elevi și aproximativ 80 de profesori.

Motivul atacului nu este clar.

Ijevsk, un oraş cu aproape 650.000 de locuitori, este capitala Republicii Udmutia, situată în centrul Rusiei, imediat la vest de Maivul Ural, care desparte Rusia europeană de cea asiatică. 

Atacurile armate sângeroase, mai ales în şcoli, tind să devină tot mai numeroase în Rusia, de câţiva ani. Preşedintele rus Vladimir Putin a tras un semnal de alarmă cu privire la acest lucru şi denunţă un fenomen importat din Statele Unite şi un efect pervers al globalizării.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 13 morți și 21 de răniți, inclusiv elevi. Atacatorul s-a sinucis