Antena Meniu Search
x

EI sunt atentatorii: doi frati ceceni, Djohar si Tamerlan Tarnaev!!!

Djohar este nascut in Kirghistan, dar are permis de conducere eliberat in Massachusetts. Tamerlan, cel ucis, avea 26 de ani, nascut in Federatia Rusa. Ambii, islamisti convinsi

Vezi și

UPDATE 23.30 Suspectul de 19 ani a devenit cetatean american pe 11 septembrie 2012, a declarat un oficial american citat de CNN.

UPDATE 22.25 In cautarea lui Djohar Tarnaev intervin forte locale, de stat si ale Serviciilor Secrete, ofiteri SWAT si experti. Se estimeaza ca un milion de oameni traiesc in zonele unde politistii fac cautari. Politia din Boston a emis un mesaj de avertizare ce informeaza cetatenii ca sunt in cautarea unui vehicul care ar putea fi utilizat de suspect pentru a fugi.

UPDATE 21.29 Politia a anuntat ca astazi va duce la bun sfarsit “o explozie controlata” intr-o casa din Cambridge ca o masura de “precautie”, in timp ce se continua cautarile

UPDATE 21.00 Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si-a reafirmat pozitia in ceea ce priveste condamnarea "teroristilor", indiferent de originea sau nationalitatea lor, dupa ce s-a aflat ca principalii suspecti ai atentatului din Boston sunt din Cecenia.

UPDATE 20.35 Purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin a spus ca Rusia condamna toti teroristii, indiferent de nationalitatea lor. “Ei, toti, merita sa fie respinsi”, a inceput acesta, care a adaugat ca autoritatile ruse au asteptat o informare oficiala din partea SUA despre barbatul mort si despre complicele sau.

UPDATE 20.20 Tatal celor doi frati, Anzor Tarnaev a dat asigurari ca fiii sai sunt nevinovati si ca “nu ar face rau niciunei muste”. “Am vorbit cu ei la telefon inainte de atentat. I-am intrebat: sunteti bine, nu ati fost raniti? Ei mi-au raspuns: Nu-ti face griji, nici macar nu am fost acolo”, a povestit tatal, citat de agentia Interfax.

UPDATE 20.04 Dupa declaratiile primarului din Boston si seful Politiei de Stat din Massachusetts, Timoty Alben, a afirmat: „Mergem din usa in usa. Am trecut prin 60-70 la suta dintre casele care ne interesau. Va fi o forma controlata de a garanta siguranta locuitorilor”. Mai mult decat atat, acesta a precizat ca au fost identificate „noi piste, in ultimele minute”. Acesta va reveni cu declaratii intr-o ora.

UPDATE 19.48 Primarul din Boston, Thomas Menino, a sustinut o conferinta de presa in care a spus ca autoritatile au „incoltit al doilea suspect”. „Nu ii vom lasa pe teroristi sa castige. Vom trece prin asta si vom deveni un oras mai puternic”, a adaugat el.

UPDATE 19.20 Un alt unchi al celor doi suspecti, Alvi Tarni, si-a amintit ca unul dintre nepotii sai l-a sunat pentru a se impaca si a-i cere iertare

UPDATE 19.18 A fost facuta publica fotografia politistului Sean Collier, de 26 de ani, ucis, ieri, de fratii Tarnaev. Agentul lucra la Institutul Tehnologic din Massachusetts de doar un an, dar era foarte cunoscut atat printre colegii sai cat si printre studenti, cu care desfasura diverse activitati.

UPDATE 19.10 Unchiul suspectului, care locuieste in Maryland, Ruslan Tarni, i-a cerut nepotului sau sa se predea si sa ceara iertare familiilor victimelor, in timp ce a asigurat ca  familiei ii este rusine cu el.

UPDATE 19.00 Potrivit unchiului celor doi frati Tarnaev, Djohar a fost un „tip linistit si frumos”, dar a mentionat ca „nu merita sa fie pe Pamant”. In schimb despre nepotul cel mare a spus ca „este ceea ce merita” si a precizat ca „a fost un ratat”. „Sunt in stare de soc, nu am cuvinte”, a declarat el unei televiziuni locale.

UPDATE 18.53 Maratonul de la Londra, ce are loc in aceasta duminica pe strazile din capitala britanica, va beneficia de o monitorizare semnificativa, avand 40 la suta mai mult politisti decat se planificase initial, ca urmare a atacurilor din Boston.

UPDATE 18.46 Politia a anuntat ca masina cu care a fugit cel mai mic dintre fratii Tarnaev a fost localizata. Pe de alta parte, tatal suspectului si-a indemnat fiul sa se predea, dar a avertizat ca, in cazul in care tanarul va fi ucis, "iadul se va dezlantui".

UPDATE: 18.16: Djohar Tarnaev este nascut in Kirghistan, dar are permis de conducere eliberat in SUA, in Statul Massachusetts. Tamerlan Tsarnaev, fratele ucis, avea 26 de ani, nascut in Federatia Rusa. Ambii cu afinitati islamiste.

UPDATE 17:04 Mai multe explozii au fost auzite intr-o cladire din Boston, ce este inconjurata de fortele de ordine. Aici, se pare, se ascunde suspectul de 19 ani, care ameninta cu moartea oamenii legii pentru ca i-ar fi ucis fratele, relateaza Fox news

UPDATE 16:58 Tatal, Anzor Tsarnaev, a declarat, pentru AP, ca fiul sau de 19 ani, Djohar A. Tsarnaev, care este cautat de autoritati este un “adevarat inger”

UPDATE 16:18 Echipe SWAT si agenti FBI il cauta pe cel de-al doilea terorist. Nimic nu mai circula in Boston. Nicio masina nu mai intra si nu mai iese. E interdictie de zbor deasupra orasului. Locuitorii de acolo dar si din alte sase orase din apropiere nu au voie sa iasa din case. Desi la mare distanta de punctul zero, Universitatea Harvard a fost astazi inchisa.

UPDATE 15:12 Interdictia de a parasi locuintele a fost extinsa in tot Bostonul, a anuntat guvernatorul statului Massachusetts. Scolile si universitatile si-au suspendat cursurile.

UPDATE 14:04 Cei doi presupusi autori ai atentatului din Boston ar fi frati, emigranti rusi, originari dintr-o zona de langa Cecenia, relateaza Associated Press. Numele celor doi, Djohar si Tamerlan, sunt nume pur cecene

UPDATE 13:49 Tanarul cautat de politie are 19 ani si se numeste Djohar A. Tsarnaev, informeaza Associated Press. Potrivit Washington Time, politia a anuntat ca baiatul are montat pe corp un dispozitiv explozibil.

UPDATE 12:58 Locuitorii din vestul Bostonului sunt indemnati sa nu iasa din case. Circulatia mijloacelor de transport in comun a fost oprita, conform CNN.

UPDATE 12:50 Autoritatile din Watertown au anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca oamenii nu trebuie sa iasa din locuinte. De asemenea, niciun magazin nu va fi deschis, iar tot orasul ramane, practic, inchis, pentru a fi prins cel de-al doilea suspect. Politia i-a identificat pe cei doi, dar refuza sa faca publice numele lor.

UPDATE 11:30 Conform unui comunicat transmis de procuratura districtuala, cei doi suspecti l-au ucis pe politistul din campusul MIT. Apoi, au fugit si au furat o masina, amenintandu-l pe sofer cu pistolul. L-au tinut in masina timp de 30 de minute, dandu-l jos din autoturism la o benzinarie.

Barbatul a sunat la politie, iar oamenii legii au inceput urmarirea masinii furate. Intr-un schimb de focuri, unul dintre suspecti a fost ranit grav si a decedat. Tinerii ar fi aruncat din masina dispozitivele explozive pe care le aveau cu ei. Acum, cel de-al doilea suspect este inca in libertate.

UPDATE 11:25 Boston Globe relateaza ca primul suspect a fost impuscat mortal de catre politisti.

UPDATE 11:20 Autoritatile americane au dat publicitatii o imagine cu cel de-al doilea suspect, care ar fi inarmat.

UPDATE 11:13 Politia confirma legatura dintre atacul armat de noaptea trecuta si atentatul de la maraton.

UPDATE 11:00 Locuitorii din Watertown sunt sfatuiti sa nu deschida usa decat politistilor si sa se incuie in locuinte. Politia va merge din usa in usa pentru a-l cauta pe un al doilea suspect. Oamenii legii l-au perchezitionat pe barbatul prins si l-au fotografiat pentru a vedea daca este unul dintre cei doi suspecti in atentatul de la maraton, ale caror fotografii au fost facute publice de FBI.

UPDATE 10:53 Politistii au arestat un suspect. Este posibil ca acesta sa aiba legatura si cu atentatul de la maratonul din Boston. Conform CNN, in timpul urmaririi care s-a extins din Cambridge in oraselul Watertown, s-au auzit mai multe focuri de arma si chiar explozii. Un martor a declarat pentru Boston Globe ca a auzit doua explozii.

S-a tras de mai multe ori asupra barbatului, pe corpul acestuia fiind descoperite mai multe urme de gloante.

Mai multi politisti si agenti FBI au ajuns in campus dupa incident si l-au gasit pe politist intins la pamant, langa o cladire a universitatii. Ofiterul a fost transportat la spital, unde i s-a pronuntat decesul. Zeci de politisti au inconjurat cladirea langa care a avut loc atacul.

Universitatea situata in orasul Cambridge, in apropiere de Boston, a trimis email-uri studentilor pentru a-i informa despre crima si a-i avertiza sa stea departe de locul in care s-a produs aceasta.

Foto: twitter.com/HeyKitty

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » EI sunt atentatorii: doi frati ceceni, Djohar si Tamerlan Tarnaev!!!