Antena Meniu Search
x

Atac cibernetic asupra unor sateliţi care deservesc Europa şi Ucraina: "Daune ireparabile şi zeci de mii de terminale de uz civil afectate"

Armata franceză a anunţat joi că a observat un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi care furnizau servicii pentru Europa şi au fost astfel afectate ''zeci de mii de terminale de uz civil'', scrie agenţia EFE.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 21:32

Atac cibernetic asupra unor sateliţi care deservesc Europa şi Ucraina: "Zeci de mii de terminale de uz civil sunt afectate"
- Profimedia

Franţa nu a atribuit oficial atacul vreunei ţări, dar în contextul războiului din Ucraina consideră Rusia ca fiind primul suspect.

''Constatăm că o reţea de sateliţi care servesc Europa şi Ucraina au fost victime ale unui atac cibernetic'', a declarat la o conferinţă de presă generalul francez Michel Friedling, responsabil cu comanda unităţii aerospaţiale.

Potrivit acestuia, daunele produse de atacul cibernetic sunt ''ireparabile'', dar nu a menţionat numărul conexiunilor afectate, precizând că aceste date trebuie oferite de companiile prejudiciate în urma căderii terminalelor.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Pe acelaşi subiect

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. Între timp, rușii și ucrainenii negociază din nou, în Belarus. Joi seara, Vladimir Putin a transmis un mesaj populației: "operațiunea militară specială merge conform planului", i-a asigurat el pe ruși.

Războiul dintre Rusia şi Ucraina se dă şi cibernetic. Hackerii Killnet au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei

Războiul dintre Rusia şi Ucraina nu se limitează la confruntări militare, e dublat şi în online. Hackerii ruşi Killnet au difuzat un videoclip în care susţin că au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei, anunţă agenţa RIA Novosti, citată de Agerpres.

Hackerii au atacat site-ul agenției naționale de presă ruse TASS: "Vă cerem să opriți această nebunie"

Site-ul oficial al agenţiei de ştiri de stat ruse, TASS, a fost victima unui atac cibernetic, luni, pagina web fiind înlocuită cu un mesaj anti-război şi apeluri către preşedintele Vladimir Putin pentru a opri invazia Rusiei în Ucraina, au arătat verificările Reuters de pe mai multe dispozitive, notează news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Atac cibernetic asupra unor sateliţi care deservesc Europa şi Ucraina: "Daune ireparabile şi zeci de mii de terminale de uz civil afectate"