Antena Meniu Search
x

Video Atacuri în Daghestan: Un preot a apucat să transmită un mesaj în care își anunța moartea, înainte de a fi ucis

20 de oameni au murit în Rusia în atacuri teroriste care au lovit secţii de poliţie, biserici şi sinagogi. Atentatele au fost comise în Daghestan, regiune musulmană din care minorităţile etnice se plâng că au fost trimise să lupte disproporţionat în Ucraina. Printre atacatori au fost şi fiii unui politician cu funcţie de conducere în partidul lui Vladimir Putin. 

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 21:21

Îmbrăcaţi în negru din cap până în picioare, teroriştii au deschis focul prima dată în oraşul Derbent. Îngroziţi, martorii au filmat cum bărbaţii au împuşcat un poliţist şi doi trecători.

Tot acolo, au fost incendiate o sinagogă şi o biserică ortodoxă în ziua în care credincioşii sărbătoreau Rusaliile. Înainte să fie ucis, preotul în vârstă de 66 de ani a apucat să înregistreze un mesaj în care îşi anunţa moartea. 

Loviturile mortale au continuat într-un ritm năucitor. O jumătate de oră mai târziu, alt grup ataca o secţie de poliţie şi incendia încă o sinagogă în capitala Daghestanului. 

Vezi și

15 poliţişti au murit în timp confruntările cu teroriştii, în Daghestan

Pe acelaşi subiect

Portretele lor au fost afişate în clădirile publice. După atacuri, oraşele au fost baricadate cu vehicule blindate, iar forţele speciale au început vânătoarea de terorişti. În câteva ore, toţi cei cinci atacatori au fost lichidaţi. 

Guvernatorul regiunii susţine că teroriştii făceau parte dintr-o organizaţie internaţională, dar nu i-a spus numele. A acuzat şi Ucraina că a fost implicată în atac. Vladimir Putin nu a făcut niciun comentariu. 

"Preşedintele este alături de cei care au pierdut persoane dragi. Toată lumea va primi ajutorul corespunzător", a transmis Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului.

Rusia a mai fost lovită de atacuri teroriste şi acum trei luni. 145 de oameni au murit când jihadişti din gruparea Stat Islamic au împuşcat spectatorii şi au incendiat o sală concerte la Moscova

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Atacuri în Daghestan: Un preot a apucat să transmită un mesaj în care își anunța moartea, înainte de a fi ucis