Meniu
Search
x

Auckland, oraşul cu cel mai bun nivel de trai din lume. Europa e un loc de evitat: cădere drastică pentru Viena

The Economist a publicat topul anul al celor mai bune oraşe din lume, din punct de vedere al calităţii vieţii. Oraşele europene, care până nu demult dominau topul, au înregistrat căderi drastice.

De Redactia Observator la 09.06.2021, 16:47

Potrivit topului, Auckland din Noua Zeelandă e pe primul loc. Pe următoarele locuri se află Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) şi Wellington (Noua Zeelandă).

Auckland a urcat pe primul loc în top graţie modului în care au înţeles autorităţile locale să adopte şi să implementeze măsurile restrictive în pandemie, îşi motivează cei de la The Economist decizia.

Europa este în schimb o zonă de evitat în această perioadă, spune The Economist. Spre exemplu, Viena, ales cel mai bun oraş între 2018 şi 2020, a picat până pe locul 12. Şi Hamburg a avut o cădere semnificativă, de 34 de locuri, fiind acum pe locul 47. La coada topului se află Damascul, capitala Siriei. Războiul civil transformă Damascul în oraşul cu cel mai dificil trai.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Auckland, oraşul cu cel mai bun nivel de trai din lume. Europa e un loc de evitat: cădere drastică pentru Viena

Breaking News

Vremea se schimbă radical

Vremea se schimbă radical