Antena Meniu Search
x

Video Autoarea atacului armat din Nashville era o femeie transgender, fostă elevă a şcolii. Tânăra era înarmată cu două puşti semiautomate şi un pistol

S-a instaurat teroarea într-o şcoală creştină din Statele Unite. Şase oameni au murit, printre ei şi trei copii, în urma unui atac armat. Suspecta, o femeie în vârstă de 28 de ani, fostă elevă a şcolii, ar fi planificat în detaliu atacul, spune poliţia. Autorităţile au împuşcat-o mortal la nici 15 minute de la primul foc. Femeia, despre care poliţia a dezvăluit că era transgender, era înarmată cu cel puţin două puşti semiautomate şi un pistol. Pentru comemorarea victimelor, preşedintele Statelor Unite a cerut clădirilor publice, dar şi amabasedelor să arboreze drapeul naţional în bernă până la finalul lunii. 

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 08:05

Autoarea atacului armat din Nashville era o femeie transgender, fostă elevă a şcolii. Tânăra era înarmată cu două puşti semiautomate şi un pistol
Autoarea atacului armat din Nashville era o femeie transgender, fostă elevă a şcolii. Tânăra era înarmată cu două puşti semiautomate şi un pistol

Sunetul sirenelor de poliţie a adus panica în Nashville. Trei copii în vârstă de numai nouă ani au murit în urma unui atac armat la şcoala creştină privată. La fel şi trei adulţi. 

Don Aaron, purtător cuvânt poliţie Nashville: Când ofiţerii au ajuns la al doilea etaj al şcolii, au văzut atacatoarea, o femeie care trăgea focuri de armă. A fost împuşcată mortal de către ofiţerii prezenţi. 

Suspecta a fost identificată ulterior ca fiind Audrey Hale, o femeie transgender în vârstă de 28 de ani. Atacul nu ar fi fost unul la întâmplare, spune poliţia şi ar fi avut un plan detaliat. 

John Drake, poliţie Nashville: Am aflat, de asemenea, că existau hărţi desenate ale şcolii, cu detalii mai ales despre supraveghere, puncte de acces şi altele. Ştim şi credem că a intrat în şcoală după ce a forţat una dintre uşi. 

După ce a spulberat geamurile uşilor, femeia a verificat holurile instituţiei şi a deschis mai multe uşi, căutându-şi parcă următoarea ţintă. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere din şcoală. 

Apelul preşedintelui Biden

La Casa Albă, preşedintele Joe Biden a numit atacul ca fiind cel mai urât coşmar pentru orice familie. 

Joe Biden, preşedintele SUA: Trebuie să ne implicăm mai mult pentru a ne proteja ţările ca să nu se transforme în închisori. Cer Congresului, din nou, să-mi aprobe decizia de a interzice armele de asalt. 

Motivul atacului nu este clar însă autorităţile cred că atacatoarea avea probleme mai vechi cu şcoala respectivă. Între timp, părinţii elevilor au mers la o biserică din apropierea unităţii de învăţământ pentru a comemora victimele. 

Studiile spun că sunt foarte rare astfel de atacuri comise de femei. Din cele 191 de atacuri în masă care au avut loc în Statele Unite, în numai patru cazuri agresorul a fost o femeie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Autoarea atacului armat din Nashville era o femeie transgender, fostă elevă a şcolii. Tânăra era înarmată cu două puşti semiautomate şi un pistol