Antena Meniu Search
x

Cherif Chekat, teroristul din Strasbourg, se ascundea chiar în cartierul în care a avut loc atacul

Autorul atacului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost împuşcat mortal de poliţişti. L-au găsit după două zile de căutări. Culmea, francezul acuzat că a ucis patru oameni şi a rănit alţi 11 se ascundea chiar în cartierul în care a lansat atentatul.

Vezi și

Autorul atacului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg a fost împuşcat mortal de poliţişti. L-au găsit după două zile de căutări. Culmea, francezul acuzat că a ucis patru oameni şi a rănit alţi 11 se ascundea chiar în cartierul în care a lansat atentatul. Statul Islamic susţine că tânărul era "soldatul" organizaţiei teroriste.

Minute în şir i-au aplaudat locuitorii din Strasbourg pe cei care l-au răpus pe Cherif Chekat. Culmea, deşi a fost căutat în două ţări, de aproape o mie de poliţişti, tânărul a fost găsit la mai puţin de trei kilometri de locul atentatului.

Rănit încă de marţi seară, atacatorul se ascundea într-un depozit aflat aproape de casa în care a crescut. Era înarmat, scrie presa franceză.

Ieri, o femeie l-a văzut în cartier şi a anunţat imediat poliţia. După câteva ore, o patrulă l-a reperat pe Cherif Chekatt.

L-au oprit pentru a-l aresta, iar în acel moment el s-a întors spre poliţişti şi a deschis focul. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat.

Astăzi, târgul de Crăciun din Strasbourg s-a redeschis. Ministrul francez a venit însoţit de zeci de poliţişti şi militari, în locul vizitat până acum de milioane de oameni.

Şapte persoane, rude şi prieteni ai teroristului, au fost reţinute de poliţie. Fără să ofere vreo dovadă, Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cherif Chekat, teroristul din Strasbourg, se ascundea chiar în cartierul în care a avut loc atacul