Antena Meniu Search
x

Autostrada spre Grecia, blocată de protestatarii bulgari care cer demisia guvernului Borisov

Autostrada spre Grecia a fost blocată, duminică, de protestatarii bulgari care cer demisia guvernului Borisov, pe care îl acuză de corupție. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.08.2020, 15:46

Protestatarii au amenajat tabere si corturi inclusiv în puncte cheie din capitala țării, Sofia
Protestatarii au amenajat tabere si corturi inclusiv în puncte cheie din capitala țării, Sofia - Profimedia Images
  • Traficul a fost blocat și capitala țării, Sofia, unde manifestanții care cer demisia Guvernului au instalat tabere în mijlocul străzii.
  • Oamenii îl acuză pe premierul Boiko Borisov că servește interesele oligarhilor, nu pe cele ale populaţiei.

Din această cauză, în ultimele ore au avut loc întârzieri mari în trafic pe autostrada E79, ce face legătura între Sofia și Kulata-Promachonas, singurul punct de trecere a frontierei spre Grecia.

Traficul a fost blocat și capitala țării, Sofia, unde manifestanții care cer demisia Guvernului au instalat tabere în mijlocul străzii. Amplasarea corturilor în puncte nevralgice ale capitalei provoacă restricţii grave traficului, deși ele nu sunt numeroase.

Protestatarii dau asigurări că nu vor pleca până nu demisionează prim-ministrul Boiko Borisov şi procurorul general Ivan Geshev, pe care îi acuză că servesc interesele oligarhilor, nu pe cele ale populaţiei.

Sâmbătă seara, aproximativ 2.000 de persoane au demonstrat în centrul Sofiei, într-un marş mult mai modest decât joia trecută, când peste 25.000 de oameni s-au adunat timp de ore în piaţa unde se află sediul Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei, scrie Agerpres.

Proteste au loc şi în oraşe precum Stara Zagora, unde mii de oameni au încercat sâmbătă seara să blocheze autostrada care leagă capitala de Marea Neagră, sau la Varna, capitala maritimă şi important centru de vacanţă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Autostrada spre Grecia, blocată de protestatarii bulgari care cer demisia guvernului Borisov