Antena Meniu Search
x

AVERTISMENT TERIBIL al Franţei: “Opriţi luptele, altfel iese VÂLVĂTAIE GENERALĂ” (FOTO)

Preşedintele francez, Francois Hollande, a avertizat în legătură cu “riscurile de vâlvătaie generală” în Siria odată cu “intervenţiile multiple, contradictorii”, ale Turciei şi Rusiei.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a avertizat în legătură cu “riscurile de vâlvătaie generală” în Siria odată cu “intervenţiile multiple, contradictorii”, ale Turciei şi Rusiei.

“Aceste intervenţii multiple, contradictorii, comportă riscuri de vâlvătaie generală” în Siria, a declarat şeful statului francez într-un discurs rostit în faţa Conferinţei ambasadorilor la Palatul Elysee, evocând îndeosebi intervenţia militară a Ankarei împotriva kurzilor. “Este absolut urgentă oprirea luptelor”, a adăugat el.

“Franţa face apel la un armistiţiu imediat”, a insistat Hollande, reamintind că “Siria trăieşte de cinci ani o tragedie îngrozitoare”, îndeosebi la Alep, unde are loc “o catastrofă umanitară” la scară mare.

“De aproape un an, Rusia acordă sprijin regimului lui Bashar Al-Assad, care foloseşte acest sprijin pentru a-i bombarda pe rebeli, dar şi populaţiile civile, ceea ce face jocul extremiştilor din toate părţile”. Şi “acum, Turcia este cea care alege să-şi trimită armata pe teritoriul sirian pentru a se apăra împotriva Daesh (gruparea Stat Islamic), ceea ce e perfect de înţeles după atacurile pe care le-a suferit această ţară, şi pentru a-şi controla frontiera, ceea ce şi aici e de admis”, a spus preşedintele francez.

Turcia însă întreprinde “acţiuni împotriva kurzilor care luptă ei înşişi împotriva SI cu sprijinul coaliţiei”, a deplâns preşedintele francez.

Referindu-se la un raport al ONU privind utilizarea de către regimul de la Damasc a armelor chimice după 2013, Hollande a apreciat că “aceste crime nu pot rămâne nepedepsite”. Parisul “colaborează pentru adoptarea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate” al ONU “pentru a condamna aceste acte abominabile şi pentru a lua măsuri împotriva autorilor lor”, a spus preşedintele francez.

“Nimeni, nici un membru permanent al Consiliului de Securitate, nu are interesul de a banaliza folosirea armelor chimice”, aluzie la veto-urile constante ale Chinei şi Rusiei faţă de orice condamnare a regimului de la Damasc.

“Prin urmare, fac apel la toţi să-şi asume responsabilităţile”, a conchis şeful statului francez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » AVERTISMENT TERIBIL al Franţei: “Opriţi luptele, altfel iese VÂLVĂTAIE GENERALĂ” (FOTO)