Antena Meniu Search
x

Avion întors din drum pentru că aeroportul din Italia pe care trebuia să aterizeze era, de fapt, închis

Un avion a fost nevoit să facă cale întoarsă, cu pasagerii la bord, după ce a aflat abia la destinație că aeroportul este, de fapt, închis.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.05.2020, 09:26

Pistă închisă din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie
Pistă închisă din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Echipajul de zbor a aflat că aeroportul este închis abia când au ajuns la destinație.
  • Avionului i s-a propus să fie redirecționat către altă rută, însă a ales să se întoarcă la Düsseldorf.

S-a întâmplat asta la o cursă aeriană a companiei germane Eurowings, de pe ruta Düsseldorf - Sardinia, Italia, în dimineața zilei de 23 mai. 

Zborul EW9844 a pornit către Aeroportul Olbia din Sardinia în dimineața zilei de 23 mai, dar se afla deja în spațiul aerian din Sardinia atunci când membrii echipajului au aflat că spațiul aerian nu era încă deschis traficului comercial.

Aeronava Airbus A320 s-a rotit de câteva ori deasupra aeroportului, sperând că va primi permisiunea de aterizare, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Echipajului de pe Eurowings i s-a propus să meargă către Cagliari, la aproximativ 120 de kilometri distanță, scrie ziarul italian Corriere Della Sera, dar echipajul de zbor a ales să-și reducă pierderile și să se întoarcă la Düsseldorf.

Potrivit CNN, la bordul aeronavei se aflau doi pasageri.

Cum a fost posibilă o asemenea încurcătură?

Un purtător de cuvânt al Eurowings a declarat pentru CNN Travel că, „pe fondul crizei generate de coronavirus, situația este extrem de dinamică pe numeroase aeroporturi din Europa”.

Mai mult, spune el, orele de funcționare și informațiile privind deschiderea ori închiderea unor aeroporturi sunt într-o continuă schimbare, arătând că ”există modificări zilnice ale reglementărilor de intrare în diferite țări".

Aeroportul Olbia Costa Smeralda este în prezent închis până cel puțin pe 2 iunie.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Avion întors din drum pentru că aeroportul din Italia pe care trebuia să aterizeze era, de fapt, închis