Antena Meniu Search
x

Video "Avionul Apocalipsei" trimis de SUA în Europa. E pentru prima dată de la accidentul nuclear de la Cernobîl când o astfel de aeronavă e trimisă în misiuni

Statele Unite au trimis în Europa singurul avion care poate colecta date despre radiaţiile nucleare. Este pentru prima dată de la accidentul nuclear de la Cernobîl, când o astfel de aeronavă este detaşată pentru misiuni pe bătrânul continent. Decizia vine după ce Ucraina avertiza săptămâna trecută că Rusia a început evacurăile de personal de la cea mai mare centrală nucleară din Europa, cea de la Zaporojie.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 21:07

Vezi și

Avionul Constant Phoenix a ajuns în Europa în weekend şi ar fi staţionat la o bază militară din insula Creta, folosită de forțele NATO pentru îndeplinirea de misiuni în zona Mării Negre. Cel mai probabil se va ocupa de supravegherea zonei centralei nucleare Zaporojie. Este dotat cu instrumente care pot detecta şi colecta date despre radiațiile nucleare, armele chimice, poluanții atmosferici și agenții biologici care pot copntamina aerul.

Chirstopher Crouch, comandant avion: Niciun loc din lumea asta nu mai este izolat de noi datorită dotărilor acestui avion. Dacă vedeţi lucruri la ştiri, să ştiţi că avem capacitatea să le găsim.

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, pune şi el paie pe foc

Singura dată când a mai fost trimis în misiune oficială în Europa a fost după dezastrul nuclear de la Cernobîl. Acum, decizia Statelor Unite de a muta în Europa singura aeronavă pentru monitorizare nucleară vine după ce săptămâna trecută, Ucraina avertiza că Rusia a început evacuările la Zaporojie, semn că pregăteşte ceva.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic să provoace o explozie locală la centrală, care ar putea provoca o emisie de substanțe periculoase în aer.

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, pune şi el paie pe foc. Susţine într-un interviu pentru presa din ţara sa că războiul din Ucraina nu va avea sfârşit, iar Apocalipsa nucleară nu este doar posibilă, ci şi destul de probabilă.

Între timp, un oraş pus la pământ de invadatori, Mariupol, se umple iar de oameni. Ruşii se înghesuie să cumpere locuinţe acolo cu 34.000 de dolari pentru că localitatea are ieşire la mare. În acest timp, 700 000 de copii ar fi fost mutaţi din Ucraina în Rusia, potrivit unui parlamentar de la Moscova.

UE e gata să permită unei bănci ruseşti să se conecteze iar la sistemul SWIFT. Totul pentru ca Ucraina să poată exporta cereale pe mare şi după 18 iulie, când expiră acordul actual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » "Avionul Apocalipsei" trimis de SUA în Europa. E pentru prima dată de la accidentul nuclear de la Cernobîl când o astfel de aeronavă e trimisă în misiuni