Antena Meniu Search
x

Avocatul lui Trump menționează România în acuzațiile de corupție aduse lui Joe Biden

Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a menționat România în acuzațiile de corupție pe care i le aduce fostului Vicepreședinte SUA, Joe Biden.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 07.10.2019, 00:18

Rudy Giuliani la Casa Albă, înaintea declarațiilor lui Donald Trump
Rudy Giuliani a menționat România când a vorbit despre acuzațiile pe care i le aduce lui Joe Biden - Reuters

Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a menționat România în acuzațiile de corupție pe care i le aduce fostului Vicepreședinte SUA, Joe Biden.

Invitat în emisiunea ”Media Buzz”, a postului tv Fox News, Rudy Giuliani a acuzat presa americană că încearcă să mușamalizeze presupuse afaceri de corupție ale fostului Vicepreședinte Joe Biden și ale membrilor familiei sale.

”Suntem pe cale să ajungem la România”

Avocatul lui Donald Trump s-a referit la acuzațiile pe care el i le aduce lui Joe Biden în cazul Ucrainei și Chinei, susținând că presa nu doar că nu a investigat presupusele cazuri de corupție, ci le-a ignorat.

Însă Rudy Giuliani a amenințat cu ”noi dezvăluiri” și a menționat inclusiv numele României.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Avocatul lui Donald Trump, care a fost Primar al New York-ului în perioada atentatelor de la 11 septembrie 2001, nu a venit și cu detalii despre legătura dintre România și Joe Biden. De altfel, la scurt timp, el a fost întrerupt de moderatorul Fox News Howard Kurtz, care a pus capăt intervenției sale în emisiune.

România, Biden, Giuliani

Pe 20 mai, New York Times spunea că Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, l-a consiliat pe omul de afaceri român Puiu Popoviciu. Două zile mai târziu, și Fox News a relatat același caz.

La rândul său, în 2018, Rudy Giuliani a făcut vâlvă atât în România, cât și în Statele Unite, când a trimis o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis, în care critica dur activitatea DNA, pe care o acuza de abuzuri. Ulterior, avocatul lui Donald Trump a dezvăluit că scrisoarea a fost făcută pe baza unui raport al unei firme de consultanță, care l-a și plătit pentru a o adresa președintelui României. Firma de consultanță e a fostului director FBI Louis Freeh, care l-a reprezentat, ca avocat, și pe Puiu Popoviciu.

Ambasada SUA la București a venit atunci cu precizări, arătându-și susținerea față de lupta anticorupți în România și față de DNA și transmițând că nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Avocatul lui Trump menționează România în acuzațiile de corupție aduse lui Joe Biden