Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bărbat infectat cu coronavirus a trecut prin România, în drum spre casă. Primul caz confirmat în Ucraina

Un bărbat infectat cu coronavirus a trecut prin România, în drum spre casă şi e primul caz confirmat în Ucraina. Bărbatul e din Cernăuţi, au anunţat autorităţile de la Kiev.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 03.03.2020 , 12:22

Coronavirus în România
Bărbat infectat cu coronavirus a trecut prin România, în drum spre casă. Primul caz confirmat în Ucraina - hepta

Un bărbat infectat cu coronavirus a trecut prin România, în drum spre casă şi e primul caz confirmat în Ucraina. Bărbatul e din Cernăuţi, au anunţat autorităţile de la Kiev.

În Ucraina, a fost înregistrat oficial primul caz de infecție cu coronavirus. Acest lucru a fost declarat de către ministrul adjunct al Sănătății și ofițerul sanitar-șef Viktor Lyashko, citaţi de 112.ua.

Cazul a fost înregistrat în regiunea Cernăuți a unui bărbat care s-a întors în Ucraina din Italia , cu un transplant în România.

Articolul continuă după reclamă

Pe 26 februarie, bărbatul a aterizat pe un aeroport din România, au anunţat autorităţile ucrainene. El a călătorit împreună cu soţia lui, iar la aeroport li s-a luat temperatura şi era normală. Apoi cei doi soţi au trecut graniţa terestră dintre România şi Ucraina.

"Familia care a călătorit, un bărbat și o femeie, s-au autoizolat și, la două zile de la autoizolare, bărbatul a avut simptome care au părut identice cu cele ale unei infecții cu coronavirus.", au specificat oficialii ucraineni. Pe 29 februarie bărbatul a fost consultat de medicul de familie, apoi transportat la un spital de boli infecţioase.

Testele făcute bărbatului pe 1 martie au fost confirmate astăzi, el este infectat cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Bărbat infectat cu coronavirus a trecut prin România, în drum spre casă. Primul caz confirmat în Ucraina