Antena Meniu Search
x

Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1: Aș încasa un glonț pentru Putin

Declaraţiile şocante ale britanicului Bernie Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, au fost făcute la „Good Morning Britain”, popularul talk-show matinal al postului ITV. Fostul șef al Formulei 1 nu-şi trădează prietenia cu Vladimir Putin şi, în interviu acordat popularul talk-show, îl apără pe preşedintele rus de acuzaţiile despre războiul din Ucraina cu declaraţii şocante, numindu-l „o persoană de primă clasă” şi mergând până acolo încât a afirmat că este gata să „încaseze un glonţ pentru el”, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.06.2022, 22:16

Bernie Ecclestone și Vladimir Putin
Bernie Ecclestone l-a apărat pe Vladimir Putin - Profimedia

Fostul şef britanic de Formula 1, în vârstă de 91 de ani, extrem de bogat, recunoaşte că Putin, „precum noi oamenii de afaceri”, ar fi „făcut greşeli”. În acelaşi timp, a glumit pe seama preşedintelui ucrainean, referindu-se la Zelenski drept „acel fost comedian” şi acuzându-l că nu a căutat la timp un acord care ar fi putut evita războiul.

De asemenea, Ecclestone critică anularea Marelui Premiu al Rusiei din calendarul F1 şi mai ales boicotul în automobilism, ca şi în alte sporturi, a diverşilor piloţi şi sportivi, pedepsiţi din motive politice doar pentru că deţin paşaport rusesc: „Eu n-aş fi făcut-o niciodată”.

Reacția oficială a Formula 1

Declarațiile lui Bernie Ecclestone nu au rămas fără răspuns, iar la scurt timp, actuala conducere a Formulei 1 a dat un comunicat de presă prin care se distanțează și condamnă declarațiile acestuia, subliniind că nu reflectă valorile actuale ale federației.

"Comentariile făcute de Bernie Ecclestone sunt opiniile sale personale și sunt în contrast foarte puternic cu poziția valorilor moderne ale sportului nostru", se arată într-un comunicat al F1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1: Aș încasa un glonț pentru Putin