Antena Meniu Search
x

Video Bilanțul cutremurului din China a trecut de 100 de morți. Misiunea salvatorilor trimiși după supraviețuitori, îngreunată de temperaturile scăzute

Cel puţin 118 oameni au murit şi peste 500 au fost răniţi în cel mai mare cutremur produs în China de aproape 10 ani încoace. Seismul cu magnitudine 6,2 s-a produs la doar 10 kilometri adâncime şi a avut efect devastator. În căutarea supravieţuitorilor, mii de salvatori au de înfruntat şi alt inamic în afara munţilor de dărâmături - gerul muşcător din regiune.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 21:25

Vezi și

Cutremurul a lovit Gansu, o regiune muntoasă de la marginea platoului tibetan, aproape de miezul nopţii, când cei mai mulţi oameni dormeau. Localnicii s-au trezit aruncaţi în toate direcţiile. Îngroziţi, mulţi au fugit din case doar cu hainele de pe ei. Zorile au arătat dimensiunea dezastrului - case şi clădiri întregi puse la pământ, drumuri distruse şi maşini zdrobite de dărâmături. 

Cutremurul a fost urmat de nouă replici şi a continuat să facă victime. Zeci de oameni au fost uciși într-o alunecare de teren care a urmat seismului.

Regiunea unde a avut loc nenorocirea se află la nord de epicentru şi este una dintre cele mai sărace din China. Multe case sunt vechi şi construite din chirpici. În multe localităţi, 8 din 10 clădiri au fost distruse sau avariate.

4.000 de pompieri, soldați și ofițeri de poliție au fost trimiși în zonele afectate de cutremur pentru a căuta supravieţuitori.

Yan Wei, director adjunct al echipelor de intervenţii: "Operaţiunile de căutare şi salvare se apropie de final. Principalul obiectiv acum este să cazăm victimele. Până acum, au fost montate 100 de corturi."

Misiunea echipelor de salvare este însă îngreunată de temperaturile extrem de scăzute. La momentul producerii cutremurului, termometrele arătau -14 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Bilanțul cutremurului din China a trecut de 100 de morți. Misiunea salvatorilor trimiși după supraviețuitori, îngreunată de temperaturile scăzute