Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Biserica salveaza Ciprul de faliment

Cipriotii au dat Cezarului ce-i al Cezarului si au primit de la Dumnezeu salvarea. Cipru a fost scapat de la faliment de Biserica Ortodoxa.

de Redactia Observator

la 20.03.2013 , 21:18

Institutia a anuntat ca isi pune la bataie averea si proprietatile pentru ca tara sa nu ajunga pe mana strainilor. Interventia nu a avut inca darul de a calma efectul crizei cipriote asupra burselor si a monedei europene. In Romania, leul s-a devalorizat din nou fata de euro, iar Biserica Ortodoxa Romana se simte bine.

De aproape 16 miliarde de euro are nevoie Cipru sa evite falimentul. Tocmai a refuzat un imprumut de 10 miliarde de euro din partea FMI si a Uniunii Europene. Banii erau conditionati de impozitarea depozitelor bancare, insa parlamentarii s-au opus, spre nemultumirea europenilor.

Vezi și

La Nicosia, sedintele se tin lant la Palatul Prezidential. Cu presedinte, parlamentari, sefi de banci si ministri. Se discuta despre un plan B, unul tinut, deocamdata secret.

Optimismul nu e starea de spirit care domina pietele financiare. Iar efectul se resimte si in Romania, unde euro a urcat la 4,42 lei pe fondul crizei. Pentru ciprioti se intrevede o solutie divina. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe, care au luat parte la consultarile de la presedintie, au un plan.

 “Intreaga avere a Bisericii e la dispozitia tarii, in sprijinul oamenilor din Cipru, pentru ca sistemul bancar sa nu se prabuseasca”, a declarat patriarhul Hrisostom.

Varianta ar fi ca Biserica sa isi ipotecheze bunurile pentru a cumpara obligatiuni ale statului. Biserica Ortodoxa din Cipru este cel mai mare proprietar de terenuri din tara si are participatiuni la numeroase firme.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Biserica salveaza Ciprul de faliment