Bloomberg: Meta, firma-mamă a WhatsApp, Facebook şi Instagram, va concedia aproape 3.600 de angajaţi cu performanţe scăzute
Meta Platforms Inc, firma-mamă a WhatsApp, Facebook şi Instagram, va renunţa la aproximativ 5% dintre angajaţii săi cu performanţe scăzute şi intenţionează să facă noi angajări pentru acele posturi, în 2025, conform unui memoriu intern trimis întregului personal, transmite Bloomberg.
- Dosarul Mineriadei. Ion Iliescu, audiat la domiciliu, Petre Roman, la Parchetul General. DETALII la Observator 12:00, la Antena 1
- Ucraina a lansat cel mai puternic atac împotriva Rusiei. Kievul a lovit cu rachete ATACMS şi Storm Shadow uzine şi un depozit de petrol
În septembrie 2024, Meta avea aproximativ 72.000 de angajaţi, deci o reducere de 5% ar afecta aproximativ 3.600 locuri de muncă.
"Am decis să ridicăm ştacheta în privinţa performanţei conducerii şi să renunţăm mai rapid la angajaţii cu performanţe scăzute", a informat directorul general Mark Zuckerberg într-un comunicat intern văzut de Bloomberg News.
Concedierile încep din luna februarie
Angajaţii care vor fi concediaţi în SUA ar urma să fie notificaţi în 10 februarie, iar cei din alte ţări vor fi informaţi ulterior. Sunt afectaţi doar angajaţii care sunt de suficient timp în companie pentru a se califica la o evaluare a performanţei, se arată în memoriu.
- Planul Rusiei de a duce războiul în SUA. Cum l-au ameninţat americanii pe Putin să nu provoace o catastrofă...
- Muncitor român mort în Italia, în prima lui zi pe şantier. Petre a sfârşit sub ochii fiului, strivit de...
- Iranul susţine că nu a complotat niciodată să-l ucidă pe Donald Trump
- Un armistițiu în Fâșia Gaza ar putea fi la câteva ore distanță. Ultimele negocieri SUA-Israel-Hamas-Egipt la...
- Rusia a lansat un atac masiv asupra Ucrainei după cel mai mare bombardament al Kievului. Explozii în Liov,...
Zuckerberg le-a spus angajaţilor că firma va acorda "plăţi compensatorii generoase", aşa cum s-a întâmplat în trecut. Zuckerberg declarase 2023 "anul eficienţei companiei" şi anunţase că intenţionează să renunţe la 10.000 de angajaţi. Acum el a avut o abordare diferită. Într-un document trimis directorilor, el a spus că aceste concedieri în funcţie de performanţe vor menţine "cele mai solide talente" în companie şi "vor aduce noi angajaţi".
În total, Meta se aşteaptă să renunţe la 10% din angajaţi până la finalul actualului ciclu de performanţă, inclusiv cei 5% angajaţi concediaţi anul trecut.
Săptămâna trecută, Zuckerberg şi-a anunţat decizia de a renunţa la sistemul său de verificare de către terţi şi de a adopta un model similar celui folosit de X, deţinut de Elon Musk, un apropiat al preşedintelui ales Donald Trump, care a criticat puternic Meta. Zuckerberg şi-a justificat decizia spunând că este timpul să se acorde prioritate "libertăţii de exprimare" şi a susţinut că verificatorii de fapte au devenit "părtinitori din punct de vedere politic", o critică recurentă a preşedintelui ales Donald Trump, care îşi va prelua mandatul la 20 ianuarie.
În plus, Zuckerberg a anunţat mutarea echipei de moderare a conţinutului Meta din California, un stat democrat, în Texas, un bastion republican, şi a ridicat restricţiile privind unele aspecte legate de imigraţie şi gen.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰