Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bombardamente la Moscheea Sultanului Suleiman, din Mariupol. Ucraina denunţă un nou atac al ruşilor asupra civililor, inclusiv copii

Situaţia rămâne extrem de tensionată în Ucraina, unde armata rusă continuă atacurile pentru a șaptesprezecea zi la rând. Ministerul ucrainean de Externe a anunţat, sâmbătă, că soldaţii lui Putin au bombardat moscheea Sultanului Suleiman, din Mariupol, unde se adăposteau peste 80 de civili, inclusiv copii. Oficialii nu au precizat dacă au existat morţi sau răniţi în urma atacului.

de Redactia Observator

la 12.03.2022 , 12:47

Bombardamente la Moscheea Sultanului Suleiman, din Mariupol
Bombardamente la Moscheea Sultanului Suleiman, din Mariupol - Profimedia

Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că forţele ruse au bombardat o moschee în oraşul-port din sudul Ucrainei Mariupol. Peste 80 de adulţi şi copii, inclusiv cetăţeni turci, se refugiaseră în lăcaşul de cult. Ucraina a acuzat Rusia că refuză să permită oamenilor să iasă din Mariupol, unde blocada a lăsat sute de mii de persoane prinse în capcană. Iar Rusia dă vina pe Ucraina pentru eşecul evacuării locuitorilor.

Zeci de civili, inclusiv copii, se adăposteau în moscheea din Mariupol

"Moscheea Sultanului Suleiman Magnificul şi a soţiei sale Roxolana (Hurrem Sultan) din Mariupol a fost bombardată de invadatorii ruşi", a declarat Ministerul de Externe într-o postare pe Twitter. "Peste 80 de adulţi şi copii se ascund acolo de bombardamente, inclusiv cetăţeni ai Turciei", adaugă ministerul, fără a preciza dacă au fost persoane ucise sau rănite.

Articolul continuă după reclamă

Moscova neagă că vizează zone civile în ceea ce numeşte operaţiune militară specială în Ucraina, aminteşte Reuters.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A 17-a zi de război Rusia - Ucraina

Trupele ruse continuă să lovească teritoriul Ucrainei pentru a șaptesprezecea zi la rând. Soldații lui Vladimir Putin şi-au extins pentru prima dată ofensiva spre vest, au atacat Dnipro și Luțk, în timp ce convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri, care se îndrepta spre capitală, a fost "dispersat şi redesfăşurat". Potrivit unui fost oficial NATO, acesta ar fi, de fapt, "un semn de slăbiciune".

"Mă întreb dacă au capacitatea de a se regrupa în acest moment, deoarece logistica lor este într-o formă atât de proastă, încât nu au cu adevărat proviziile de combustibil de care au nevoie pentru a ajunge la Kiev", a spus ea, adăugând că luptători din Siria ar putea fi recrutați pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina, fapt ce arată "abordarea barbară" adoptată de Moscova.

Situaţie critică în Mariupol

Autorităţile ucrainene au avertizat că situaţia din Mariupol este "critică" și nu se știe dacă ajutoarele vor putea ajunge în orașul încercuit. Sâmbătă dimineaţă, la Kiev au sunat din nou sirenele alarmei aeriene, în timp ce se auzeau explozii puternice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Bombardamente la Moscheea Sultanului Suleiman, din Mariupol. Ucraina denunţă un nou atac al ruşilor asupra civililor, inclusiv copii