Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: "BREXIT merge conform planului!" Anunţul de ultimă oră făcut de Premierul Marii Britanii

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a vorbit marţi în Parlament şi a anunţat că va reveni aici înainte de sfârşitul lunii, pentru a demara, formal, procesul de ieşire din Uniunea Europeană.

Brexit a câştigat luni seara o luptă importantă în Parlamentul britanic, după ce Camera Lorzilor a votat împotriva reinstituirii celor două amendamente pe care le propusese la legea care îi permite Guvernului de la Londra să activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Votul a venit la câteva ore după ce Camera Comunelor – Camera inferioară a Parlamentului, respinsese, de asemenea, cele două amendamente.

Theresa May are de gând să anunţe legislativul până la sfârşitul lunii cu privire la invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

”Mă voi întoarce în legislativ până la sfârşitul lunii pentru a notifica declanşarea formală a articolului 50 şi începerea procesului prin care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană”, a declarat premierul May.

Legea care îi permite Guvernului britanic să activeze Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona a trecut, astfel de Parlament. Premierul Theresa May are astfel undă verde să declanșeze BREXITUL, până la 31 martie.

Primul amendament discutat prevedea că premierul nu ar fi putut declanşa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona decât dacă garanta apărarea drepturilor cetăţenilor UE.

Două sute şaptezeci şi patru de membri ai camerei superioare a Parlamentului a votat împotriva amendamentului şi 135 pentru.

Cel de-al doilea amendament prevedea ca Parlamentul să aibă votul decisiv asupra acordului propriu-zis de ieşire din UE. Acesta a fost respins cu 274 de voturi împotriva textului la 118 pentru.

Ambele texte, adoptate săptămâna trecută de Camera Lorzilor, au fost respinse cu câteva ore mai devreme de Camera Comunelor, care a retrimis proiectul de lege în forma iniţială în camera superioară a Legislativului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » BREAKING NEWS: "BREXIT merge conform planului!" Anunţul de ultimă oră făcut de Premierul Marii Britanii