Antena Meniu Search
x

Bulgaria, în stare de șoc după asasinarea jurnalistei Victoria Marinova. Ucigașul a fost prins

Un român a fost ridicat de poliţie şi dus la audieri în cazul asasinării jurnalistei de investigaţii din Bulgaria, violată şi torturată pe malul Dunării. Poliţia bulgară a anunţat că bărbatul nu este suspect de crimă şi l-a pus în libertate după câteva ore, dar îi verifică alibiul.

Vezi și

Un român a fost ridicat de poliţie şi dus la audieri în cazul asasinării jurnalistei de investigaţii din Bulgaria, violată şi torturată pe malul Dunării. Poliţia bulgară a anunţat că bărbatul nu este suspect de crimă şi l-a pus în libertate după câteva ore, dar îi verifică alibiul. Ziarista de 30 de ani a fost atacată în timp ce alerga într-un parc de la marginea oraşului Ruse. Cazul a avut ecou în întreaga lume. Chiar şi preşedintele Comisiei Europene cere rezultate urgente în anchetă. Atenţie, imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Actualizare 08:30 - El este bărbatul reţinut în Germania pentru uciderea jurnalistei bulgare Victoria Marinova

La 48 de ore de la crima care a făcut înconjorul lumii, poliţiştii bulgari l-au ridicat pe român chiar din zona în care a fost găsit trupul fără viaţă al jurnalistei Victoria Marinova.

După audieri, românul de origine ucraineană a fost lăsat aseară în libertate. O altă persoană, de data asta nu un român, ar fi fost însă reţinută în cazul crimei, spun surse din anchetă. Presa bulgară vorbeşte de un tânăr de 21 de ani, identificat în Germania, acolo unde ar fi reuşit să fugă după atac. Bărbatul ar fi fost identificat în baza probelor ADN, iar odată cu el anchetatorii le-ar fi ridicat şi pe soţia şi pe mătuşa sa. Autorităţile bulgare au refuzat să comenteze informaţiile.

Tânăra de 30 de ani, mama unei fetiţe de şase ani, ar fi fost tâlhărită înainte de a fi violată şi ucisă cu brutalitate. Ucigaşul ar fi atacat-o în timp ce făcea jogging.

Bulgaria e în stare de şoc. Mii de oameni au ieşit pe stradă, în memoria Victoriei Marinova. Au aprins lumânări şi au scandat împotriva autorităţilor care s-ar fi grăbit să elimine ipoteza că tânăra ar fi fost ucisă din cauza investigaţiilor difuzate în emisiunea ei.

Asasinarea jurnalistei a avut ecou în toată lumea. Preşedintele Comisiei Europene şi secretarul general al ONU au făcut apel la autorităţile bulgare să găsească urgent criminalul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Bulgaria, în stare de șoc după asasinarea jurnalistei Victoria Marinova. Ucigașul a fost prins